SDP: SDA nastavlja s obmanom građana putem javnog servisa

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: SDA nastavlja s obmanom građana putem javnog servisa

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija BiH smatra da je saopštenje Stranke demokratske akcije (SDA) samo još jedno šuplje predizborno obraćanje, slično bajkovitim obećanjima o novih stotinu hiljada radnih mjesta.

SDPBiH podsjeća javnost da je upravo SDA stranka koja prije dvije godine nije željela glasati za usvajanje državnog budžeta i time pokušala ugroziti hiljade onih koji direktno rade na opstojnosti i boljitku naše države, a ako je glasanje za usvajanje budžeta za jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << države fijasko državne politike, onda je SDA u pravu.

Takođe, podsjeća SDP i na to da su zastupnici SDA ti koji godinama blokiraju imenovanje novog Upravnog odbora i čelnika FTV-a, a „to i nije čudno, jer bi upravo s novim sazivom i nezavisnim Upravnim odborom, FTV služila svim građanima, a ne samo pojedincima iz SDA“.

- Na početku predizborne kampanje je, u najmanju ruku, čudno i indikativno, baviti se odbranom javnog emitera, što navodi na to da SDA želi u potpunosti ovladati ovim javnim emiterom, koji je u posljednje vrijeme prepoznat kao neprofesionalan i ispolitiziran javni servis, što dokazuje i nedavni revizorski izvještaj u kome su čelnici FTV-a prozvani za finansijske malverzacije - ističe se u saopštenju SDP BiH.

Dodaje se da, kao javna televizija koju finansiraju svi građani FBiH putem RTV pretplate, FTV-e je dužna objektivno informisati, a ne nuditi pristrasne i u većini slučajeva maliciozne sudove u službi pojedinih političkih stranaka i lidera.

- Razumijemo da našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića sada mnogi smatraju opasnošću jer to je onaj isti čovjek koji je požrtvovano u svojoj emisiji „60 minuta“ ukazivao na slučajeve kriminala i korupcije u našoj zemlji, među kojima su prednjačili upravo kadrovi SDA - saopštio je Centar za informisanje SDP BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.