McLaren P1 GTR, najbolji automobil u trkačkom svetu

Izvor: Moto.rs, 18.Avg.2014, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McLaren P1 GTR, najbolji automobil u trkačkom svetu

McLaren je predstavio P1 GTR dizajn za koji se navodi da će biti najbolji automobil u trkačkom svetu. P1 GTR je kao dizajn koncept predstavljen u toku održavanja Pebble Beach Concours d’Elegance događaja i sa sobom donosi veliki broj modifikacija u odnosu na P1 model koji se može voziti ulicama.

Pre svega, inženjeri McLaren-a su modifikovali V8 3.8L twin-turbo motor i elektromotor sa ciljem da se poveća ukupna izlazna snaga hibridnog sistema sa 916 ks na 1.000 ks. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << toga što je snažniji, trkački P1 GTR model odlikuje i unapređena aerodinamika zahvaljujući novom prednjem spliteru u GT stilu, a takođe je izvršen i veliki broj drugih unapređenja i modifikacija.

Sa zadnje strane vozila vidljivo je fiksirano krilo koje se sastoji iz dva elementa i koje odlikuje hidraulični Drag Reduction sistem. Ispod krila, centralno postavljen nalazi se izduvni sistem izrađen od legure titanijuma koji odlikuje konfiguracija sa dve izlazne cevi. McLaren P1 GTR oslanja se na set specijalnih 19“ aluminijumskih točkova koji su široki 10.5“ sa prednje i 13“ sa zadnje strane.

Tu je i poseban sistem koji je već viđen kod 650S GT3 modela a koji olakšava skidanje i zamenu pneumatika. Za dizajn i proizvodnju zadužen je McLaren Special Operations, MSO, a proizvodnja P1 GTR počeće u toku naredne godine nakon što poslednja P1 jedinica bude proizvedena.

Ovaj model ekskluzivno će biti ponuđen vlasnicima P1 modela koji će moći da iskoriste prednosti programa za specijalnu obuku, a imaće i pristup kompanijinom simulatoru trka i različitim trkačkim događajima. McLaren još uvek nije objavio koliko će ukupno jedinica biti proizvedeno, ali je poznato da će cena svakog pojedinačnog automobila biti 2.46 miliona evra.

foto © McLaren

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

U toku održavanja Pebble Beach događaja predstavljen 2015 Renovo Coupe

Izvor: Moto.rs, 18.Avg.2014

Renovo Motors je u toku održavanja Pebble Beach događaja predstavio novi Renovo Coupe koji se opisuje kao prvi američki super automobil na električni pogon. Renovo Coupe baziran je na Shelby American CSX 9000, ali ga odlikuje unapređeni dizajn, jači okvir i redizajnirano oslanjanje....

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.