Vodeći svetski selektori odbacili ideju bojkota Mundijala u Rusiji

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeći svetski selektori odbacili ideju bojkota Mundijala u Rusiji

Vodeći svetski fudbalski treneri odbacili su ideju da se bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine, kao kazna zbog političke krize u Ukrajini.

Lideri 28 zemalja članica Evropske unije zatražili su ranije ovog meseca od Evropske komisije da uvede nove sankciji Rusiji, koja je navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslala vojne snage u susednu Ukrajinu.

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske oštro se suprotstavio ideji da se Rusija sankcioniše bojkotom Mundijala.

"Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada nceće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika", rekao je Del Boske na tehničkoj konferenciji u Sankt Petersburgu.

Selektor Nemačke Joakim Lev, koji je svoj tim doveo do titule svetskih šampiona na Mundijalu u Brazilu, odbio je direktno da odgovori na pitanje o sankcijama Rusiji, ali je rekao da smatra da je selektor Rusije Fabio Kapelo sposoban da odlično pripremi tim za takmičenje koje će se održati u Rusiji.

"Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da Mundijal organizuje na visokom nivou", rekao je Lev.

Tehnički direktor Francuske fudbalske federacije Fransoa Blakar rekao je za AFP da ne veruje u mogućnost bojkota Mundijala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.