Bravo profesori: Treneri rekli NE Evropskoj uniji i odbili bojkot Mundijala u Rusiji!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo profesori: Treneri rekli NE Evropskoj uniji i odbili bojkot Mundijala u Rusiji!

Ideja je verovatno potekla od nekog ko nije u životu šutnuo mačku sa praga, ali srećom – ima nas mnogo više koji bez fudbala ne možemo. A ispred svih nas to su treneri, koji su odbili ideju da se zbog krize u Ukrajini bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine!

Podsetimo, bojkot Svetskog prvenstva je bio plan političara iz Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << unije, ali se o njemu zvanično nije govorilo. Nadamo se i neće, jer su treneri rekli svoje na tehničkoj konferenciji u Sankt Peterburgu. Selektor Španije Visente del Boske oštro se suprotstavio krajnje nesportskom predlogu.

"Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada nceće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika", decidan je bio Del Boske.

Selektor Nemačke Joahim Lev, koji je šampionski trofej prigrlio pre samo nekoliko meseci, odbio je da govori o politici, već je kratko naveo: "Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da Mundijal organizuje na visokom nivou".

Tehnički direktor Fudbalskog saveza Francuske Fransoa Blakar rekao je za AFP da ne veruje u mogućnost bojkota Mundijala.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Del Boske: Ne bojkotu SP 2018.

Izvor: B92, 17.Sep.2014

Vodeći svetski treneri odbacili su ideju da se bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine, kao kazna zbog političke krize u Ukrajini...Lideri 28 zemalja članica Evropske unije zatražili su ranije ovog meseca od Evropske komisije da uvede nove sankciji Rusiji, koja je navodno poslala vojne snage u susednu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.