Sloboda nema izbora: Ili pobeda protiv Sinđelića ili treća liga

Izvor: Blic, 08.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloboda nema izbora: Ili pobeda protiv Sinđelića ili treća liga

Zataje li napadači Slobode i protiv Sinđelića, ekipa iz Užica koja u poslednjih pet kola nije postigla gol, biće viđeni putnik za trećeligaški fudbalski rang.

Sloboda je prošle godine u ovo vreme bila superligaš i vojevala sa srpskom fudbalskom elitom. Danas sa Moravcem iz Mrštana vodi ljutu bitku za opstanak u Prvoj ligi. Četiri kola pred kraj prvenstva Užičani su prvi ispod crte sa 28 bodova dok Mrštanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju bod više.

U subotu u Užice stiže Sinđelić, ekipa koja je na tabeli tri koraka ispred Slobode, a svaki rezultat izuzimajući pobedu domaćih značiće novi nokaut za užički fudbal – u vidu selidbe na srpskoligaški zapad.

"Razmišljamo samo o pobedi jer nemamo drugog izbora. Opterećeni smo kartonima i povredama, ali ne tražimo alibi, igramo pred svojim navijačima. Očekujem da će proraditi napadački deo ekipe i da ćemo u poslednja tri kola ući sa bolje pozicije nego što smo trenutno", kaže trener Slobode Predrag Ristanović.

Poslednji gol Sloboda je postigla protiv Sloge iz Kraljeva, već dalekog 11. aprila. Od tada traje golgeterski post „crveno-crnih“ koji je užičkom klubu nad vrat natovario sekiru opstanka.

Ni raspored ne ide Užičanima na ruku. Do kraja šampionata Sloboda gostuje Mačvi i Bačkoj, a u međuvremenu ugostiće Javor koji juri bodove za direktan ulazak u Super ligu.

"Mnogo smo prilika promašili u prethodnom ciklusu. Red je da nam se to počne vraćati i da ćemo protiv Sinđelića popraviti realizaciju i stići do bodova koji će nas izvesti iz opasne zone", očekuje Boris Milekić, kapiten Slobode.

Utakmica sa Sinđelićem igra se u subotu od 17 sati, a iz Slobode pozivaju navijače da u što većem broju dođu na stadion i podrže ekipu u meču posle koga verovatno više neće biti prilike za popravni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.