Saul Njiges  još jedan Realov promašaj

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saul Njiges " još jedan Realov promašaj

Španski fudbal ne mora da brine za budućnost, u moru talenata na Pirinejima izronio je novi biser.

U pitanju je vezni igrač Atletiko Madrida Saul Njiges, koji je fantastičnu sezonu krunisao možda i najlepšim golom u poslednjih nekoliko godina.

Njiges je u sredu u prvom meču polufinala Lige šampiona nanizao četvoricu igrača minhenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajerna, a onda sjajnim udarcem savladao najboljeg golmana sveta Manuela Nojera.

"Divim se njegovom kvalitetu. Gledao sam ga ranije, on je sjajan igrač. Španski fudbal je dobio još jednog talenta", rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Dvadesetjednogodišnji Španac je prošle sezone sa četiri gola najavio važnu ulogu u timu Dijega Pabla Simeonea, da bi ove potpuno eksplodirao i trenutno je na osam pogodaka.

"Saul je trenutno u briljantnoj formi, radostan sam zbog svega što mu se dešava jer je to zaslužio svojim radom, upornošču i motivisanošću. Najbolje će tek doći, može još da napreduje", rekao je Simeone.

Vezista Atletika je uspeo sam da se izbori sa skoro kompletnom odbranom jednog od najboljih timova Evrope.

"Driblao sam i uvek imao gol u krajičku oka. Video sam da ću proći dvojicu rivala, a kada sam ušao u kazneni prostor pomislio sam da loptu prebacim na snažniju nogu. Plasirao sam je levom. Ovo mi je sigurno najvažniji gol u karijeri, a mogao bi biti i jedan od najlepših", rekao je Njiges.

Njiges je još jedan u nizu igrača zbog koga će nego u fudbalskoj akademiji gradskog rivala Reala dobiti otkaz.

Proveo je dve godine na Santjago Bernabeuu, da bi se 2008. preselio na Visente Kalderon.

Tri sezone je igrao za B tim, preprošlu je proveo na pozajmici u Rajo Valjekano, da bi mu Simeone konačno prošle ukazao puno poverenje.

Neće mu biti lako da ga zadrži, žele ga Mančester Junajted i Barselona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.