Atletiko sa 1:0 ide u Minhen

Izvor: Press, 28.Apr.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko sa 1:0 ide u Minhen

Atletiko Madrid savladao je minhenski Bajern u drugom polufinalnom paru Lige šampiona – 1:0 (1:0).
foto: b92.net
Duel na krcatom Visente Kalderonu rešen je već u 11. minutu – kada je Saul Njiges fenomenalno prošao nekoliko protivničkih defanzivaca, ušao u kazneni i divno pogodio mrežu od dalju stativu gola Manuela Nojera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Đozep Gvardiola, trener Bavaraca, odlučio se da susret počne bez Tomasa Milera, dok je Dijego Ćolo Simeone, strateg domaćeg tima, krenuo sa dva napadača.
Međutim, 'Jorgandžije' su inicijativu imale svega petnaest minuta, pošto su posle pogotka svesno odlučili da čekaju šansu i rade ono što najbolje rade – čuvaju svoj gol. 

Shodno tome, većim delom meča gledali smo napade nemačkog tima u talasima, koji je najbliži pogotku bio u 55. minutu – kada je David Alaba projektilom sa trideset metara zadrmao prečku gola Jana Oblaka.
Veoma opasno bilo je i u napadu koji je sledio, ali je slovenački golman sjajnom paradom još jednom sačuvao svoju mrežu – 13. put u poslednjih 15 mečeva u elitom takmičenju. 

S druge strane, malo je nedostajalo da se Bavarci nađu u još većem problemu, ali se divan udarac Fernanda Toresa spoljnom, posle školske kontre sa Antoanom Grizmanom, odbio nazad u polje. 

U prvom meču prvog polufinalnog para Mančester Siti i madridski Real odigrali su bez golova na 'Etihadu'. 

Revanš susreti na programu su naredne nedelje, a veliko finale zakazano je za 28. maj na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.