Ples Lisica na Apton parku, Lester je na čelu Premijer lige! Tužni, tužni Njukasl i tragični Totenhem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ples Lisica na Apton parku, Lester je na čelu Premijer lige! Tužni, tužni Njukasl i tragični Totenhem (VIDEO)

Totenhemu ni dva gola prednosti na svom terenu nisu bila dovoljna da pobedi, a Svrake sa severa Engleske u ovom trenutku liče na sve samo ne na fudbalsku ekipu. Aleksandar Mitrović i danas ušao u igru sa klupe i brzo zaradio žuti karton

Lisice iz Lestera se ne šale. Ekipa Klaudija Ranijerija ponovo deli lidersku poziciju na tabeli Premijer lige sa Mančester Junajtedom, pošto je u gostima na londonskom Apton parku savladala Vest Hem sa 2:1.

Lester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je tako upisao drugu pobedu u drugom kolu nove sezone i pokazao da će mnogi da slome zube u duelu sa njima. Ovo je bila prva pobeda Lestera na stadionu Vest Hema još od avgusta 2000. godine, kada je bilo 1:0 za Lisice.

Da neće sve ići kako bi trebalo za ekipu Slavena Bilića videlo se u 26. minutu kada je Šinđi Okazaki iz dva puta bacao na kolena golmana Adrijana i na kraju doneo slavlje gostujućim navijačima.

Još veći šok usledio je u 37. minutu, pošto je Mahrez zakucao loptu pod prečku posle asistencije Albringtona i tada je trasirao Lesteru put ka trijumfu.

U nastavku meča je Vest Hem pritiskao zadnju liniju gostujuće ekipe, imao više loptu u nogama, ali je suviše petljao. Sve što su domaći uspeli da urade bio je gol Dimitrija Pajeta u 55. minutu.

Na kraju je i golman Vest Hema Adrijan zaradio crveni karton jer je u protivničkom kaznenom prostoru pokušao da spreči kontru koju je povukao Vardi.

Crno se piše crno-belima sa sever Engleske ako nastave ovako. Njukasl je počišćen na gostovanju u Svonsiju (2:0), a utakmicu je završio sa desetoricom igrača.

Crveni karton, odnosno drugi žuti i isključenje u 41. minutu zaradio je fudbaler gostiju Deril Janmat i već tada je bilo jasno da od iznenađenja u Svonsiju neće biti ništa.

Takođe bilo je jasno da Aleksandar Mitrović koji je bio na klupi neće biti u mogućnosti da promeni mnogo toga. Ušao je u igru u 82. minutu umesto Gabrijela Obertana, a uspeo je opet da zaradi žuti karton posle samo 90-ak sekundi i to zbog svađe sa protivničkim igračem.

Od početka utakmice domaći su bili bolji, opasniji i konkretniji, a takvu igru prvi put iskoristili već u devetom minutu preko Bafetimbija Gomisa.

Pobedu ekipe Svonsija potvrdio je Andre Aju kojem je to bio drugi premijerligaški gol u isto toliko utakmica. Prošle nedelje zatresao je mrežu šampiona Čelsija.

Delovalo je da je Totenhem konačno upalio, doduše pomalo na “gurku“ posle poraza od Mančester Junajteda u prvom kolu Premijer lige, ali je taj utisak bio pogrešan u današnjem duelu sa Stoukom (2:2).

Sada su navijači na Vajt Hart Lejnu imali prilike da pozdrave svoje ljubimce i to u duelu sa nezgodnim Stoukom za koji danas ipak nije debitovao skupi novajlija Džerdan Šaćiri.

Ko zna šta bi na kraju bilo da je bivši as Bajerna i Intera mogao da pomogne Stouku protiv u prvom poluvremenu raspoloženih londonskih Pevaca.

Erik Dajer je u 19. minutu sjajno reagovao glavom posle centaršuta sa leve strane, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena Naser Čadli je duplirao prednost i najavio pobedu.

U drugom poluvremenu, međutim, kao da su na teren izašli neki drugi timovi. Stouk je bio bolji, više je grizao i išao ka golu rivala i to mu je donelo rezultat.

Tobi Aldervireld je u 78. minutu  skrivio penal, a siguran sa bele tačke bio je Marko Arnautović. Samo pet minuta kasnije usledio je potpuni šok za domaće navijače pošto je Mame Biram Dijuf iskoristio dobar centaršut Ajrlenda i doneo izjednačenje.

Premijer liga, 2. kolo:

Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)

/Januzaj 29/

Subota:

Sautempton – Everton 0:3 (0:2)

/Lukaku 22, 45, Barkli 84/

Vest Hem – Lester

/Pajet 55 - Okazaki 27, Mahrez 38/

Svonsi – Njukasl 2:0 (1:0)

/Gomis 9, Aju 52/

Sanderlend – Norič 1:3 (0:2)

/Votmor 88 - Martin 26, Vitaker 38, Redmond 58/

Totenhem – Stouk 2:2 (2:0)

/Dajer 19, Čadli 45 – Arnautović 78pen, Dijuf 83/

Votford - VBA 0:0

Nedelja:

14.30: Kristal Palas – Arsenal

17.00: Mančester Siti - Čelsi

Ponedeljak:

21.00: Liverpul - Bornmut

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal,   London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dik Advokat bolje da je poslušao ženu...

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2015

Ako se po jutru dan poznaje, Holanđaninu je bilo pametnije da se letos zahvalio Sandelerdu kada mu je ponuđen nastavak saradnje...'Crne mačke' su se prošle sezone spasle ispadanja iz Premijer lige, ali u ovoj sezoni im ne gine eliminacija ako ovako nastave...Ekipa Dika Advokata je zakovana za dno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.