FK Sarajevo: Petrovićeva fotografija verovatno fotomontaža

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Apr.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Sarajevo: Petrovićeva fotografija verovatno fotomontaža

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je da je fotografija trenera Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom najverovatnije fotomontaža i najavio da će do sledećeg utorka biti poznati rezultati detaljne analize veštaka.
(FOTO: FK Sarajevo)
Na pomenutoj fotografiji Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku, a slika je navodno nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.
Ranije je Petrović, trener šampionskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << tima Crvene zvezde iz Barija 1991, odustao od angažmana u Sarajevu, uz obrazloženje da je izložen velikom pritisku.
Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem želimo da vas informišemo da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog veštaka Edina Kundalića možemo da kažemo da je objavljena sporna fotografija gospodina Petrovića fotomontaža – navodi se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici sarajevskog kluba.
Dalje se navodi da fotografija nema pozadinske podatke fajla koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na verovatnoću da se radi o digitalnoj montaži.
Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine – izjavio je Kundalić.
Fudbalski klub Sarajevo najavio je da će, ukoliko se potvrdi da se radi o digitalnoj montaži, podneti odgovarajuće prijave nadležnim organima, zahteve za nadoknadu štete, a svim medijima koji su bez provere objavili fotografiju i učestvovali u „sramnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada” otkazati saradnju, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrovićeva fotografija verovatno fotomontaža

Izvor: Akter, 10.Apr.2014

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je danas da je fotografija trenera Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom najverovatnije fotomontaža

Nastavak na Akter...

Pantić: Arkan se ne odbija, preko njega sam dobio dva para naočara

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2014, 13:16

Ivica Osim je u jednom intervju pre nekoliko dana otkrio da mu je Željko Ražnatović Arkan pretio zbog toga što Dejan Savićević nije bio u prvom planu u nacionalnom timu tadašnje SFRJ.Ubrzo posle toga ponovo je nekadašnji vođa navijača Crvene zvezde i posle predsednik Obilića bio centralna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.