Anži krenuo u osvajanje Evrope, stižu vredna pojačanja

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jul.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anži krenuo u osvajanje Evrope, stižu vredna pojačanja

Da ste pre godinu pomenuli ime Anži, mnogi bi zbunjeno gledali i pitali se šta je to. Kamoli pomislili na fudbalsku ekipu. Stvar se promenila. Klub iz Mahačkale, koji ove godine slavi 20 godina postojanja, svima je dobro poznat, a u Rusiji s velikim poštovanjem pričaju o njemu.
Dolaskom milionera Sulejmana Kerimova za vlasnika kluba iz Dagestana sve se promenilo. Posle samo dve nedelje rada čovek čije je bogatstvo procenjeno na 7,8 milijardi američkih dolara mnogo je uradio. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << I ima samo jedan cilj: da pomuti račune moskovskim klubovima CSKA, Spartaku, Lokomotivi, Dinamu, ali i Zenitu i osvoji šampionsku titulu. A zatim da ispuni drugi: igranje u Ligi šampiona.
Kerimov (45), koji je do bogatstva stigao sličnim putem kao Roman Abramovič ne veruje da će želje teško da ostvari i veliki je optimista.
– Mnogi misle da sam Anži kupio kako bih imao gde da operem novac, ali greše. Želim da napravim veliki evropski klub, koji će za koju godinu biti za respekt. Znam i svestan sam da je mnogo truda i rada potrebno. Pare nisu problem, para ima – rekao je Sulejman Kerimov, pre neki dan.
Da je došao da napravi evropski klub govore i prvi potezi koje je odradio posle samo dve nedelje od kad je preuzeo posao. Pred start nove sezone doveo je legendarnog Brazilca Roberta Karlosa, kojem je ponudio ono što se ne odbija. Zatim su stigli Da Silva, Lahijlov, Dijego Tardeli i Busufa. Da će to biti ekipa koja će se boriti za vrh u ruskom šampionatu pokazano je od starta. U pauzi maratonskog prvenstva posle 16. kola Anži je peti. Ali prvenstvo traje do maja...

Iako su svi mislili da će Kerimov mirovati u letnjem prelaznom roku grdno su se prevarili. Na listi želja dagestanskog milijardera nalaze se mnoga velika imena. Od Nejmara , preko Đenara Gatuza, Dijega Forlana do Dijega Pastorea. Kako kaže gazda „pare nisu problem”, pa valja očekivati da će uspeti da stvori evropski klub o kojem će se tek pričati.
Pravi se i naredni veliki korak. Anži trenutno igra na stadionu Dinama iz Mahačkale, ali će da dobije svoj stadion koji će imati kapacitet od 30.000 gledalaca.


ROBERTO KARLOS ODUŠEVLJEN
Koliko je Anži ozbiljan klub govori i izjava Roberta Karlosa, koji je u karijeri igrao za Inter, Real, Fenerbahče...
– Kad sam dobio poziv Anžija moram priznati da sam se plašio kako ću se snaći i šta me čeka. Sada posle šest meseci mogu slobodno da kažem da bih mogao da ostanem do kraja života – rekao je omaleni Brazilac, kapitena Anžija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Vlasnici Blekburna pokreću klub i akademiju u Indiji

Izvor: Beta, 08.Jul.2011, 13:13

NJU DELHI, 8. jula 2011. (Beta-AP) - Vlasnici engleskog Blekburna otvoriće fudbalsku akademiju i prateći klub u svojoj matičnoj zemlji Indiji..."Otvarićemo akademiju i izgradićemo stadion u Puni. Sve će biti spremno za godinu i po, do dve", rekao je B. Baladži Rao, direktor kompanije Venki...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.