Majami prvi finalista Istoka, Lejkersi poveli protiv Hjustona (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 08:03

Majami prvi finalista Istoka, Lejkersi poveli protiv Hjustona (VIDEO)

Košarkaši Majamija nadigrali su Milvoki sa 103:94 u petoj utakmici polufinalne serije Istoka i sa 4:1 u pobedama postali prvi polufinalista završnice NBA lige. U polufinalu će se sastati sa pobednikom duela Bostona i Toronta u kojem je trenutni rezultat 3:2 u pobedama.

Iako je tim Milvokija samouvereno ušao u peti meč četvrtfinalne serije i ubedljivo dobio prvu četvrtinu sa 28:19 ekipa Majamija je u nastavku uspela da preoktene rezultat i poluvreme završi sa prednošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U drugom poluvremenu su zadržali tempo minimalno uvećavajući prednost a Milvoki nije uspevao da zapreti preokretom.

Majami su po efikasnosti predvodili Džimi Batler i Goran Dragić sa po 17 postignutih poena.

Batler je ključne poene poetigao u završnici meča a imao je i 10 skokova uz 6 asistencija, dok je Dragić imao 4 skoka i 2 asistencije za 33 minuta igre.

Odlično ih je pratio Džej Krauder sa 16 poena.

Timu Milvokija je mnogo nedostajao povređeni Janisa Adetokumbo a slaba im je uteha što je Kris Midlton bio najefikasniji igrač meča sa 23 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Donte Divinćenco je upisao 17, a Bruk Lopez 15 poena i 14 skokova.

Sa skorom 4:1 ekipa sa Floride je izborila plasman u finale Istočne konferencije u kojem su učestvovali u sezoni 2013/14 kada je savladala Indijanu sa 4-2 i potom u borbi za titulu poražena od San Antonija sa 4:1.

Ovoga puta suparnici će im biti pobednik iz duela Bostona i Toronta u kojem je trenutni rezultat 3:2 u pobedama.



youtube.com/Motion Station

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su protiv Hjustona 2-1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su u trećem meč slavili 112:102.

Lebron Džejms sa učnikom od 36 poena, sedam skokova i pet asistencija predvodio je Lejkerse, a velika podrška bio mu je i Entoni Dejvis sa 26 koševa i 15 uhvaćenih lopti.

Radžon Rondo stao je na 21 koš, a jedna asistencija mu je nedostajala za dabl-dabl.

Rokitsima ni odlične partija Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena nisu bile dovoljne da se izbegne poraz, pošto su njih dvojica zbirno ubacili 63 poena.

Pored 33 poena, "Brada" je bila na ivici tripl-dabla, jer su joj po jedan skok i asistencija falili za taj učinak.

Uz 30 koševa, Vestbruk je uhvatio i osam lopti i podeli šest dodavanja.



youtube.com/NBA Nation
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Majami u finalu istoka, Lejkersi poveli protiv Hjustona

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2020

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u petoj utakmici polufinala pobedili Milvoki sa 103:94...Majami je sa 4:1 završio polufinalnu seriju protiv najbolje ekipe regularnog dela NBA lige...Ekipu su do pobede predvodili Džimi Batler sa 17 poena,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.