ODRŽANA SVEČANA CEREMONIJA: Dan Afrike

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Maj.2024, 17:26

ODRŽANA SVEČANA CEREMONIJA: Dan Afrike

Svečana ceremonija obeležavanja Dana Afrike i Dana prijateljstva sa narodima Afrike, održana je u prisustvu zvaničnika u Palati Srbija.

 
Dani Afrike obeležavaju se u dan sećanja kada su šefovi 32 nezavisne države afričkog kontinenta u Adis Abebi potpisali povelju kojom je stvorena Organizacija afričkog jedinstva, koja je prerasla u organizaciju Afrička unija.
 
Ministar diplomatije Marko Đurić je ukazao da mu je velika čast da se obrati u godini u kojoj se obeležava 61. godina od začetka Afričkog ujedinjenja, od početka procesa stvaranja afričkog jedinstva, kojem je Srbija davala podršku od samog nastajanja.
 
„Na početku mandata nove Vlade želim da prenesem svim okupljenima...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.