Šešelj insistira na promeni Krivičnog zakona: Za one koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid - 20 GODINA ZATVORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj insistira na promeni Krivičnog zakona: "Za one koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid - 20 GODINA ZATVORA"

Dan za pitanja poslanika u Skupštini Srbije obeležio je Vojislav Šešelj.

Poslanici Skupštine Srbije su, kao i svakog utorka, kada je sednica u toku, postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a radikali su najviše insistirali na promeni Krivičnog zakona kako bi se kaznili oni koji tvrde da je u Srebrenici počinjen genocid.

Šešelj, inače šef poslanika SRS, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da su radikali sugerisali Vladi Srbije da se uvede odredba u Krivičnom zakoniku kojom bi se svaka izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid - krivično kažnjavala.

On smatra da je neophodno da se hitno donese takva odredba, zbog svih dešavanja u javnosti, i u tom konktekstu je pomenuo današni tekst u listu "Danas" Snežane Čongradin u kojem je, kaže, napisala da je ona novinarka u državi koja je počinila genocid i sa time se nije suočila.

Šešelj je, govoreći o tome, izneo i niz kvalifikacija na račun fizičkog izgleda Čongradin, a potom naveo da bi one koji tako govore "poslao u zatvor na 20 godina", pa da "onda od njih prave opozicione lidere”.

Takođe se osvrnuo na deo teksta u kojem se, kaže, Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava nazivaju elitom.

- Eto vam elite - rekao je Šešelj i dodao da bi on, da je na vlasti, znao da se "obračuna sa njima".

Pogledajte rezultate

NEOBIČNO ISTRAŽIVANJE: Ovako bi izgledala Zemlja da na njoj ostane SAMO 100 LJUDI (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.