Putin žali zbog povlačenja NATO-a iz Avganistana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2012, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin žali zbog povlačenja NATO-a iz Avganistana

MOSKVA -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva podržava misiju NATO u Avganistanu i dodao da nije srećan što Alijansa planira povlačenje svojih trupa iz te zemlje.

Putin je podsetio da Rusija omogućava tranzit preko svoje teritorije za potrebe NATO u Avganistanu preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vazdušnog koridora i železnicom.

Prema novom sporazumu, koji je postignut nešto ranije, Rusija je prvi put dozvolila NATO-u da na ruskoj teritoriji postavi svoja logistička uporišta za jedinice i opremu koja se koristi u Avganistanu.

Putin je naglasio da je uspeh misije NATO u Avganistanu od ključne važnosti za bezbednost na ruskim granicama na jugu zemlje.

Ruski predsednik dodao je da mu je žao zbog planiranog povlačenja NATO iz Avganistana, koji bi trebalo da bude sprovedeno do 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.