Rider poslao pismo Troickom: Viktor žrtva, ne treba mi 100.000 evra

Izvor: Večernje novosti, 24.Dec.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rider poslao pismo Troickom: Viktor žrtva, ne treba mi 100.000 evra

Srpski teniser Viktor Troicki se pomirio sa odlukom Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koji je doneo konačno odluku da bude suspendovan do jula 2014. godine. Međutim, identično kao igraču to je teško bilo i treneru srpkog tenisera Džeku Rideru, koji je nedavno poslao pismo Troickom, a eminentni teniski sajt “Tennisworlditalia” je došao u posed istog- Zdravo Viktore, ne pišem ti da bih ti tražio 100.000 evra, kao što je predviđeno u našem ugovoru, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << činjenice da si prekršio antidoping pravilo. Razlog za ovo pismo je vrlo jednostavan, verujem u tvoju nevinost. Citiram i jedan pasus iz presude CAS (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) “Testovi urina i krvi su dali negativan rezultat sportiste i Sud je konstatovao da nema dokaza da je gospodin Troicki bio pozitivan na zabranjene supstance- počinje u pismu američki stručnjak Džek Rider.U nastavku Rider se osvrnuo i na nesrećnu situaciju u Monte Karlu, kada je Troicki verovao famoznoj doktorki Eleni Gorodilovoj.- Bio sam prisutan tog dana u prostoriji za doping test tenisera. Mi smo razgovarali sa zvaničnim licima i shvatili da neće biti nikakvih posledica. Kao i ti napustio sam to mesto bezbrižan i uveren da neće biti nikakvih problema. Mislim da mogu da kažem da si bio “žrtveni jarac”, jer je je neko osetio potrebu da dokaže nešto. Takođe sam dobio kritike od ljudi od kojih sam “osuđen” za to što nisam dovoljno bio upućen u kompletnu temu. Često se pitam zašto i oni koji rade za nekoga i naprave grešku ne trpe posledice. Doktorku, koja je bila u prostoriji za testiranje tenisera na doping, treba kazniti jer nije sledila upustva.Na kraju Rider u pismu upućenom Troickom želi brz povratak Viktoru i naglašava da novac neće da traži.- Osećam se bolje znajući da nisam pokrenuo nikakav pravni postupak protiv tebe, što se odnosi na 100.000 evra iz ugovora, jer ne bih da ispaštaš dalje. Pre svega rezultati testiranja su bili negativni, nisi imao nikakve zabranjene supastance u krvi. Bio sam tamo sa tobom kada te doktorka uverila da možeš da predaš nalaze i dan kasnije, ako se ne osećaš dobro. Radujem se što ćeš ponovo biti na terenu i to nadam se ne u dalekoj budućnosti. Svakako Miloš Jelisavčić (fizioterapeut Troickog) će biti sa tobom. Pozdrav sa porodicom i prijateljima, Džek- stoji na kraju pisma upućenog Viktoru Troickom od strane Džeka Ridera njegovog trenera, a ekskluzivno prenosi “Tennisworlditalia”.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Trener Troickog poslao Viktoru pismo podrške: Nisi kriv, ne treba mi 100.000 evra!

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Dec.2013

Džek Rider, trener Viktora Troickog, uputio je srpskom asu pismo podrške. Srbin je suspendovan na 12 meseci neigranja jer je za jedan dan odložio antidoping kontrolu. Italijanski mediji su došli u posed pisma, a mi njegov sadržaj prenosimo u celosti:. – Zdravo Viktore, . Reći ću ti da ti nisam...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.