Taličan sam za Milan

Izvor: Politika, 22.Feb.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taličan sam za Milan

Sa Novakom Đokovićem u Dubaiju, o fudbalskoj ligi šampiona i ambicijama na turniru. – Mogu ovde da osvojim četvrtu titulu. – Igram najbolje u životu

Od izveštača „Žurnala”

Dubai – Novak Đoković je opet u Dubaiju. Trostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šampion ovog turnira (2009-11), sprema se da u svoje vitrine vrati pehar koji mu je prošle godine preoteo Rodžer Federer.

Međutim, nije trijumf u Dubaiju jedina Novakova sportska briga. Ovde je došao iz Milana, gde je u sredu uveče prisustvao veličanstvenom trijumfu „roso-nera” nad Barselonom.

Zato razgovor, dok se najbolji teniser sveta polako priprema za trening u Klubu avijacije, i počinjemo pitanjima iz Lige šampiona. Uostalom, Nole nikada nije ni krio koliko voli fudbal i koliko uživa u velikim utakmicama.

- Milan može da eliminiše Barselonu. Što ne bi – samouvereno, baš kao da je on bio na terenu San Sira, kaže Đoković.

Mislite da je 2:0 dovoljno?

- To je idealan rezultat, s obzirom na očekivanja. Pred prvu utakmicu ni najveći optimisti nisu ni sanjali da može da bude takva prednost u korist Milana. Međutim, oni su pokazali da su izuzetno borbeni iako je kvalitet možda više na strani Barselone, gledano na pojedince u timu. Milanezi su odigrali zajednički neverovatno dobro i, ako ponove takvu partiju, imaju jako dobre šanse da prođu dalje.

Gledali ste uživo, u čemu je štos tako glatke pobede koju niko nije očekivao?

- Ja sam veliki ljubitelj fudbala, pre svega Milana. Pratim Barselonu koja je najdominantnija ekipa u poslednjih šest-sedam godina, ali nisam video da u jednoj utakmici tako kvalitetna Barsa nema nijednu konkretnu šansu za gol, tako da to dovoljno govori koliko je dobro odigrao Milan.

Nije vam prvi put da proslavite trijumf na San Siru?

- Da, bio sam prošle godine, takođe na osmini finala, kada su pobedili Arsenal sa 4:0. Isto na putu za Dubai. Izgleda da sam im taličan – nasmejao se Nole.

Može li četvrta titula u Klubu avijacije?

- Iskreno se nadam, zašto da ne. Uvek imam visoke ambicije, ali moram da budem realan, a da to je da na ovakvim turnirima uvek učestvuju najbolji teniseri sveta. Nisam na tvrdoj podlozi imao takmičarski meč još od Australije, igrao sam Dejvis kup u Belgiji u potpuno drugim uslovima. Videću, biće mi potrebno vremena da se prilagodim, da već u prvom meču pokušam da uđem u taj ritam svoje igre i da odigram što bolje.

Da li su se slegli utisci sa fantastičnog trijumfa na Australijskom openu.

- Kako da ne, izuzetno sam ponosan time to sam postigao. Iz godine u godinu igram sve bolje i bolje. Ima nešto posebno u Melburnu vezano za mene i moju karijeru. Kada počnete sezonu sa gren slem trofejom, sigurno je da vam daje jak vetar u leđa i puno samopuzdanja za nastavak.

Deluje da domiinirate više nego ikada?

- Moj utisak je da igram najbolji tenis u životu. To je ono na šta ja obraćam pažnju, da uradim sve što je u mojoj moći da unapredim igru, da igram što bolje i da pobeđujem u svim mečevima u kojima učstvujem. Sve ostalo je nešto na šta ne mogu da utičem. Naravno, ljudi imaju različita mišljenja, ja ih poštujem, ali uveren sam da sa 25 godina igram najbolji tenis u životu i da ću se potruditi da zadržim prvo mesto na svetu.

-------------------------------------------------

Marku vajld kard za kvalifikacije

Sa Novakom je u Dubai stigao i srednji brat Marko. Dobio je vajld kard za kvalifikacije a najverovatnije će igrati i zajedno u dublu. Marko je juče trenirao sa Novakom blizu dva časa.

------------------------------------------------

Kornjači ime leonardo

Đoković je juče imao i jedno kumovanje. U čuvenom hotelu Burdž al Arab, sa sedam zvezdica, puštane su kornjače u slobodu. Nole je krstio jednu, a ime je dao po nindžama – Leonardo.

Vojin Veličković

objavljeno: 23.02.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOKOVIĆ U DUBAIJU: Nikad nisam video tako bespomoćnu Barsu!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Feb.2013, 12:01

- Milanovih 2:0 je idealan rezultat * Imam utisak da igram najbolji tenis u životu - rekao je srpski teniser uoči starta turnira na kojem brani titulu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.