Svi premijeri Zapadnog Balkana na ručku s Angelom Merkel u Tirani

Izvor: Beta, 14.Sep.2021, 11:02

Svi premijeri Zapadnog Balkana na ručku s Angelom Merkel u Tirani

Svi premijeri Zapadnobalkanske šestorke odazvali su se pozivu na radni ručak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel danas u Tirani.Iz Vlade Srbije jutros je saopšteno da će premijerka Ana Brnabić učestvovati na radnom ručku koji organizuje nemačka kancelarka za lidere Zapadnog Balkana u Tirani.Vlada Crne Gore saopštila je da će na radnom ručku učestvovati premijer Zdravko Krivokapić.BiH će predstavljati predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija, saopšteno je u Sarajevu.Učešće na sastanku u Tirani ranije su potvrdili premijeri Severne Makedonije Zoran Zaev i Kosova Aljbin Kurti, kao i domaćin, albanski premijer Edi Rama.Posle zajedničkog ručka sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, Merkel će imati i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.U sklopu oproštajne posete Zapadnom Balkanu Merkel je juče u Beogradu razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima civilnog društva iz regiona, a danas u Tirani pre zajedničkog ručka razgovara sa albanskim premijerom Edijem Ramom.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel se sastala sa liderima Zapadnobalkanske šestorke

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2021

Premijeri Zapadnobalkanske šestorke sastali su se danas u Tirani sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na zajedničkom radnom ručku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Merkel: Crna Gora je najnaprednija država FOTO

Izvor: B92, 14.Sep.2021

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić učestvovao je na radnom ručku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana...Glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore..."Crna Gora je najnaprednija država...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.