Orban spreman za Strazbur

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban spreman za Strazbur

Predsednik mađarske vlade Viktor Orban je izrazio spremnost da brani interese zemlje na narednoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, na kojoj će se raspravljati o takozvanom Sargentini-izveštaju, posvećenom političkoj situaciji u našem severnom susedstvu. Sadržaj svog govora, ograničenog na samo sedam minuta, on je izneo iza zatvorenih vrata pred predstavnicima vlade, vladajućih stranaka, konzervatine inteligencije, privrede i medija tokom tradicionalnog "Građanskog piknika", održanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u gradiću Ketče, nadomak istočne obale Balatona.

Piknik se, u organizaciji Fondacije za Mađarsku, uvek održava u prvoj polovini septembra i predstavlja početak jesenje političke sezone za članove Fidesa i Hrišćansko-demokratske narodne partije. Ovoga puta glavne teme su, ipak, spoljnopolitičke: reakcija na izveštaj holandske poslanice Judit Sargentini i početak pripreme pomenutih stranaka za evropske izbore – potvrdio je novinarima šef Kabineta predsednika vlade Antal Rogan.

Prema njegovim rečima većina poslanika Evropskog parlamenta podržava dolazak migranata, ali da i nije toliko važan ishod glasanja koliko opredeljenje građana na izborima za to telo Evropske unije krajem maja iduće godine. Zvanična Budimpešta, naime, očekuje pobedu protivnika ilegalnog doseljavanja, a time i novi sastav zdanja u Strazburu i drugačiji izgled Evropske komisije.

Orban se, suprotno ranijoj praksi, ni posle skupa nije obratio medijima, već je na svom fejsbuku jedino objavio fotografije sa piknika, gde su prisutni uživali u goveđem gulašu i drugim specijalitetima mađarske kuhinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska nedelja u Strazburu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2018, 11:37

U sedištu Evropskog parlamenta u Strazburu počinje "Nedelja Mađarske", ali ne o njenoj kulturi ili gastronomiji. Već sutra će početi rasprava o izveštaju poslanice zelenih, Holanđanke Judit Sargentini, koji ona priprema još od maja prošle godine. Na poslanicima je da odluče da li je ugrožena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.