KINESKA AMBASADORKA OTKRILA VAŽNE PODATKE: Evo zašto je Kina istinski partner Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 14:20

KINESKA AMBASADORKA OTKRILA VAŽNE PODATKE: Evo zašto je Kina istinski partner Srbije

Radile su i Železara u Smederevu, Ziđin u Boru, "Heltker" u Rumi

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas da je izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta jedan od najvažnijih projekata u okviru inicijative "Pojas i put".

- Drago mi je što vidim da je na ovoj deonici, od Beograda do Stare Pazove, postignut veliki napredak - rekla je ambasadorka koja je sa predsednikom Srbije danas obišla radove na toj pruzi.

Čen je istakla da tokom krize izazvane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pandemijom virusa korona nijedan projekat u kojem učestvuje kineska strana nije stao, te da su radile i Železara u Smederevu, Ziđin u Boru, "Heltker" u Rumi...

- Sada je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom i uverena sam da će sve kineske kompanije učiniti sve kako bi ostvarile dodatni napredak u proizvodnji i dale doprinos ekonomskom oporavku i Srbije i Kine, kao i saradnji dve zemlje - rekla je ambasadorka Kine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.