Izvor: HotSport.rs, 14.Nov.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILIPOVIĆ NA NOVOM OKUPLJANJU: Prvo da se vratimo na zemlju, krećemo ‘od nule’

Vaterpolo reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu pred početak Svetske lige, a jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Filip Filipović ocenio je da tim počinje “od nule” i da treba da se vrati “na zemlju”.

– Kao što je to selektor napomenuo, počinjemo od nule. Mislim da je to prava uvertira za početak novog olimpijskog ciklusa. Bez obzira na naše kolosalne uspehe proteklih godina, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << da se vratimo na zemlju i počnemo ispočetka. Jedino ćemo tako znati u kom smo sada stanju i imaćemo uvid na čemu treba raditi u igri i van igre da bismo bili konkurentni za Olimpijske igre u Tokiju – rekao je Filipović novinarima u Beogradu.
Srbija odbranu trofeja u Svetskoj ligi počinje utakmicom sam Rumunijom u Kragujevcu u utorak, a na taj meč će doći kao aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvak.
– Vreme je da se grade atmosfera i tim koji će biti konkurentan za Tokio. Daleko je Tokio, a daleko je i Rio. Ovom utakmicom ćemo da se predstavimo našoj publici olimpijski šampioni. Bilo bi dobro da bude pun bazen, da ljubitelji reprezentacije i sporta dodju i pozdrave olimpijske šampione. Osim Žileta (Živko Gocić) i Bobana (Slobodan Nikić), biće tu cela reprezentacija. Mislim da će i Andrija (Prlainović) doći, iako ne može da igra – rekao je Filipović.
Novinari su pitali krilo “delfina” da li treba da ima razumevanja za eventualne slabije rezultate reprezentacije u narednom periodu.
– Javnost se neće navići na neuspehe vaterpolo reprezentacije. Siguran sam da će nas osuditi na prvom koraku kad budemo zastali, ali treba da se ima u glavi da se ekipa promenila i da zbog opšteg dobra valja malo stati, da se povučei ručna, pa možda i nešto izgubimo da bismo stekli pravu sliku. Ovako, kada smo šampioni svega i svačega, ne možemo imati realnu sliku – rekao je Filipović.
Duško Pijetlović slično razmišlja, a rekao je da tim prvo treba da se odvoji od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kao i da tim treba da se navikne na odsustvo Gocića i Nikića, koji su završili igranje za reprezentaciju posle Brazila.
– Prvo da ohladimo glavu kao tim od Olimpijskih igara. Još je to sveže, ne znamo kako će biti i šta će biti. Normalno je da očekujemo neki pad, iako ćemo se truditi da igramo najbolje. Osetiće se uticaj odlaska (Gocića i Nikića), pogotovu kad je atmosfera u ekipi u pitanju. Oni su bili najstariji i oni su držali ekipu. Znali su sve kako funkcioniše. Sada je na nama da pravimo tu atmosferu. Meni je žao što su otišli, a opet mi je drago što sam toliko godina igrao sa njima i da toliko vremena provedem sa takvim ljudima – rekao je Pijetlović.
Dušan Mandić je takodje kazao da tim mora da se privikne na odsustvo važnih igrača, ali i da je srećan pred utakmicu u Kragujevcu.
– Sada počinje novi ciklus. Ovaj trening za mene ima posebno značenje. Okupili smo se prvi put bez Žileta i Bobana. Bilo mi je malo čudno, ali imamo mladu generaciju i igrače koji će doći na njihovo mesto. Uzbudjen sam i srećan sam, sa uzbudjenjem čekam utakmicu u Kragujevcu. Znam kako će nas tamo dočekati, tamo su uvek pune tribine – rekao je Mandić.
Utakmica Srbija-Rumunija igra se u utorak od 17.30 u Kragujevcu.
The post FILIPOVIĆ NA NOVOM OKUPLJANJU: Prvo da se vratimo na zemlju, krećemo ‘od nule’ appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Filipović: Krećemo od nule

Izvor: Mondo, 14.Nov.2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred početak Svetske lige..Foto: AP Photo/Sergei Grits..Srpski vaterpolisti nakon brojnih uspeha ostvarenih u 2016. godini kreću takmičenje u novom ciklusu Svetske lige...Najbolji i najiskusniji igrač Filip Filipović ocenio je da tim počinje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.