Izvor: eKlinika.rs, 22.Maj.2024, 15:02

Hidrogen za čišćenje ušiju – kako se i u kom procentu primenjuje

Hidrogen, vodonik – peroksid, (H2O2) sredstvo je koje ima široku primenu u dezinfekciji, pa i u čišćenju ušnog kanala od naslaga ušnog voska (cerumena). Ušni vosak je materija žućkaste boje i nastaje usled delovanja ceruminoznih žlezda. Formira se na ulazu u unutrašnje uvo i ima višestruku funkciju, brani organizam od uticaja bakterija i gljivica, čestica prašine iz vazduha, a samo uvo od mogućih infekcija. Problem nastaje kada je previše cerumena i kada pokušavamo na razne načine da očistimo uši i oslobodimo se neprijatnog svraba.
Kada ne bi trebalo da koristimo hidrogen za čišćenje ušiju? Vodonik-peroksid omekšava cerumen i na taj način ga čini lakšim za uklanjanje. Hidrogen je efikasan ako...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.