Neočekivani poraz odbojkaša Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivani poraz odbojkaša Srbije

BEOGRAD -

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Argentine sa 3:0 (25:23, 27:25, 25:21), u drugoj utakmici šestog vikenda C grupe Svetske lige.

Ovim neuspehom Srbija je propustila priliku da osigura učešće na završnom turniru u Gdanjsku. Ostala je drugoplasirana u grupi, iza Argentine, pa njen plasman na završni turnir sada zavisi od rezultata drugih utakmica.

Srpskim odbojkašima sada preostaje da čekaju rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sutrašnjih utakmica Bugarska - Rusija i Italija - Kuba, kako bi eventualno izborili plasman u Gdanjsk kao jedna od drugoplasiranih selekcija.

Naime, pobeda Italije nad Kubom bilo kojim rezultatom, ili trijumf Rusije protiv Bugarske sa 3:0 ili 3:1, omogućili bi Srbiji učešće na finalnom turniru u Poljskoj.

U prvom meču, u sredu u Novom Sadu, naši odbojkaši su pobedili Argentinu sa 3:1.

Večerašnja utakmica odigrana je u dvorani "Pionir" pred oko 7.000 gledalaca, a sudili su Rodriges (Španija) i Lui (Kina).

Srbija: N. Kovačević 5, Janić 1, Vlado Petković 2, Terzić, Stanković 7, Nikić 8, Rašić, Dokić 15, Starović, Veljko Petković, Podraščanin 7, Rosić.

Argentina: Arojo, Okampo, Urijarte, Šoltis, Konte 16, Kiroga 12, Sole 5, Pereira 15, Poglajen, Krer 8, De Čeko 5, Gonsales.

U najvažnijoj utakmici u ovogodišnjoj Svetskoj ligi Srbija nije uspela da savlada Argentinu. Odbojkaši Havijera Vebera bili su bolji tokom čitavog meča i zasluženo trijumfovali osvojivši prvo mesto u C grupi, pa su osigurali plasman na finalni turnir u Poljskoj.

Izabranici selektora Igora Kolakovića odlučivali su o svojoj sudbini, bila im je neophodna pobeda, ali nisu izdržali pritisak zbog važnosti meča. Polovinu prvog seta su skoro prespavali, pokušali da se vrate u završnici, međutim, za preokret nisu imali snage i koncentracije.

U drugom setu naši odbojkaši su zaigrali mnogo bolje, u nekoliko navrata imali su solidnu prednost, ali se gosti nisu predavali. Kada nije iskorišćena set lopta, Argentinci su to znalački kaznili i zasluženo poveli sa 2:0.

Gosti su i treći set odigrali u visokom ritmu. Pokretljivim blokom uspevali su da neutrališu većinu napada srpskog tima i na kraju na efektan način ostvare cilj i izbore pobedu koja ih je odvela na završni turnir, gde će igrati pobednici četiri grupe, domaćin Poljska i tri najbolje drugoplasirane selekcije.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Italija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.