Porošenko treba da odgovara za tragediju u Odesi

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Porošenko treba da odgovara za tragediju u Odesi"

"Predsednik Ukrajine Petro Porošenko treba da podnese izveštaj pred Savetom Evrope za odsustvo odgovornih za događaje 2. maja 2014. godine u Odesi, a ne da zahteva da se pojača pritisak na Rusiju" izjavio je predsednik komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Aleksej Puškov.

Ranije su Porošenko i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland razmatrali situaciju u vezi sa članom, u Rusiji zabrenjene organizacije Medžlis krimsko-tatarskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ilmijem Umerovim, u pogledu kojeg su na Krimu pokrenuli krivični postupak za javne pozive za kršenje teritorijalnog integriteta zemlje. Ukrajinski lider je zatražio da se pojača pritisak na Moskvu.

- Pre nego što zahteva od Saveta Evrope da pojača pritisak na Rusiju, Porošenko mora da podnese izveštaj za odsustvo onih koji su odgovorni za masakr u Odesi - napisao je Puškov na svom tviter nalogu.

​Nakon državnog puča u Ukrajini aktivisti "antimajdana" u znak protesta su postavili šatore na Kulikovom polju u Odesi. Drugog maja 2014. godine u području Grčkog trga počela je tuča između aktivista "antimajdana" sa jedne strane i fudbalskih navijača „Ultrasa" iz Harkova i Odese, kao i radikala "evromajdana" - sa druge.

Velika tuča je završena likvidacijom šatora i paljenjem Doma sindikata u kojem su se sakrili predstavnici "antimajdana". Žrtve konflikta su bile 48 osoba, dok je više od 250 ljudi ranjeno.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Svet na ivici rata zbog Rusije

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2016

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko na Svetskom humanitarnom samitu u Istanbulu izjavio je da „zbog toga što Rusija ne želi da igra po pravilima“ svet ide prema ratu, prenosi televizija „112 Ukrajina“.. . „Opet smo na ivici rata, i to nije samo rat Zapada i ostalog sveta. To je rat onih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.