Italijanski ministar odbrane pozvao na pregovare sa Putinom o miru u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 09:34

Italijanski ministar odbrane pozvao na pregovare sa Putinom o miru u Ukrajini

Italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto pozvao je danas zapadne zemlje da se više angažuju radi pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o diplomatskom rešenju za okončanje rata u Ukrajini.
Krozeto je za dnevnik Mesađero rekao da ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji nisu dale očekivane rezultate, odnosno nisu onemogućile ruske snage da nastave napade na Ukrajinu.
Krozeto je istakao da je jedini način da se okonča rat u Ukrajini da se u pregovore uključi Putin, prenosi Rojters.
On je, međutim, branio odluku Italije da nastavi da šalje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šolc: Prihode od zamrznutih ruskih sredstava uložiti u vojnu pomoć Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da bi oko 90 odsto prihoda generisanih od zamrznutih ruskih sredstava trebalo da bude potrošeno na kupovinu oružja za Ukrajinu..."Važno je da se dogovorimo da se ovaj novac može koristiti za kupovinu oružja ne samo u EU, već i širom sveta", rekao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.