Izvor: Piplmetar.rs, 06.Maj.2024, 09:30

Izraelska vojska najavljuje ofanzivu i poziva Palestince da se evakuišu iz istočne Rafe

Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD
Izraelska vojska počela je jutros da poziva Palestince da se evakuišu iz istočnih kvartova grada Rafe, onih blizu izraelske granice pred planiranu ofanzivu u tom području na jugu Pojasa Gaze.
Time je signalizirano da je neminovna ofanziva u tom gradu, javlja Asošiejted pres.
Civili se pozivaju da se premeste u humanitarnu zonu al-Mavasi i područje Kan Junisa, prenose izraelski mediji.
Vojska u porukama, telefonskim pozivima i flajerima daje instrukcije koji kvartovi moraju da se evakuišu i kojim putem da se ode do određene humanitarne zone.
Ističe se da se naredba odnosi za sada samo na istočne kvartove Rafe, a ne ceo taj grad, gde se više od milion Palestinaca sklonilo od...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Hamas nagovestio da želi nastavak pregovora o primirju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2024

Palestinska islamistička organizacija Hamas nagovestila je danas da želi nastavak pregovora o primirju u Pojasu Gaze iako je Izrael zatražio da se stanovnici evakuišu iz istočnih kvartova grada Rafe na jugu te teritorije pre moguće vojne operacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.