Francuski pekari napravili baget najveći na svetu, dugačak 140,53 metra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 09:34

Francuski pekari napravili baget najveći na svetu, dugačak 140,53 metra

Francuski pekari napravili su najveći baget na svetu, dugačak 140,53 metra i postavili novi rekord koji je Italija držala prethodnih pet godina.
Ovaj baget je 235 puta duži od tradicionalnog i napravljen je u predgrađu Pariza na događaju Francuske konfederacije pekara i poslastičara.
Prethodni najveći baget napravili su italijanski pekari na jezeru Komo 2019, a bio je dugačak 132,62 metra, prenosi Rojters.
Kako bi pobedili Italijane, francuski pekari su počeli da mese i oblikuju testo u 3 ujutru pre nego što su ga stavili u posebno izgrađenu peć na točkove.
''Sve je potvrđeno, svi smo veoma srećni što smo oborili ovaj rekord i što je to učinjeno u Francuskoj'', rekao je pekar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.