Obradović: Ubeđen sam da Novak osvaja Vimbldon, US open i zlato u Riju!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ubeđen sam da Novak osvaja Vimbldon, US open i zlato u Riju!

“Sa Kuertenom smo počeli intenzivno da se družimo Zimonjić i ja. Čak mi je dao i reket koji sam ja posle dao Novaku da igra sa njim i bio je oduševljen time. To prijateljsvo je nastavljeno i drago mi je zbog toga. Brazilci će pakleno biti uz Novaka na Olimpijskim igrama", kaže za naš sajt selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije

Došli smo u deo godine kada se u tenisu mnogo toga lomi. Najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tenisera sveta Novaka Đokovića čeka Vimbldon, pa obaveze u Dejvis kupu u sudaru sa Velikom Britanijom, potom od 6. avgusta sledi kruna na Olimpijskim igrama, pa i poslednji grend slem turnir na US openu.

Ne može teži raspored...

Sve će početi od Vimbldona. Novak se nalazi u polovini žreba gde ga čekaju Miloš Raonić u četvrtfinalu i Rodžer Federer u polufinalu.

Tim povodom pozvali smo selektora Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića da prokomentariše naredni, veoma veoma uzbudljivi, deo teniske sezone.

Federer po prvi put u istoriji nije onaj isti Federer. To se videlo i u Haleu gde je poražen, a osvajao je taj turnir mnogo puta u nizu. Nije to više tolika pretnja. Raonić je opasan server, odličan igrač, ali njemu će još biti potrebno da dođe do visina Đokovića. To je veliki zahtev. Najrealnije je finale Đoković - Mari. Cenim da će tako biti", istakao je Obradović za MOZZART Sport.

Novi sudar titana na Vimbldonu: Novak može na Federera u polufinalu!

I u prvom kolu igra protiv Britanca Džejmsa Vorda, a u potencijalnom finalu čeka ga Mari. Tu bi veliki udeo mogla da ima publika.

"Novak je u istoriji jedinstven što skoro svuda ima publiku, navijače, grupe i grupacije protiv sebe. Ali, već je navikao na to. Ne negoduje na to, radi svoj posao. Već i oni polako ležu na rudu, jasno im je da će postati najbolji na svetu i pomirili su se sa tim", ističe selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Kvota da Novak Đoković osvaja Vimbldon je 1,95. Pogledajte i ostale kvote za najveći teniski turnir na svetu

I u tom takmičenju će Novak i ostatak reprezenacije Srbije igrati protiv Marija i njegovih Britanaca od 15. do 17. jula.

"Opet protiv istih. Mi smo organizatori tog meča. Igraće se na šljaci, pa je to izuzetno komplikovan prelazak sa trave na šljaku, ali to je izazov takmičenja. Bićemo spremni", kaže selektor.

Naravno, odmah posle toga slede Olimpijske igre.

"Bila je priča da će se igrati na šljaci, ali će se igrati na brzom betonu što svakako odgovara Novaku. Mislim da će on nastaviti da pomera granice i da je tu favorit", istakao je Obradović i usaglasio se sa rečima Guge Kuertena da će Novak imati dobru podršku u Brazilu.

"Imaće paklenu podršku. Tome je doprinelo i njegovo prijateljstvo sa Gugom. Sa njim smo počeli intenzivno da se družimo Zimonjić i ja. Čak mi je dao i reket koji sam ja posle dao Novaku da igra sa njim i bio je oduševljen. To prijateljsvo je nastavljeno i drago mi je zbog toga. Brazilci će pakleno biti uz Novaka", kaže Obradović.

Na kraju, pitali smo Obradovića može li Novak do osvajanja Vimbldona, US Opena i zlata na Olimpijskim igrama u Riju?

"Apsolutno verujem u to i ubeđen sam da će tako biti", zaključio je Obradović.

Ukoliko i vi verujete možete to odigrati u MOZZART kladionici po kvoti 7,50.

(FOTO: Action images, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Gardijan: Šta Đokovića čini savršenim teniserom

Izvor: RTS, 24.Jun.2016

Novak Đoković počinje odbranu trofeja na Vimbldonu naredne sedmice, pa je engleski Gardijan pokušao da objasni šta to Novaka čini savršenim teniserom. "On je 'jedan jedini' u ovom momentu. Nakon osvajanja Dejvis kupa 2010. godine, pronašao je način da se koncentriše i spremi za velike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.