Teniserke TAŽ-a najuspešnije na Memorijalnom turniru u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniserke TAŽ-a najuspešnije na Memorijalnom turniru u Nišu

Na tradicionalnom Kalančetovom memorijalu, koji je održan na terenima Teniske akademije Živković na Bubnju, prva tri mesta u konkurenciji teniserki do 16 godina osvojile su teniserke TAŽ-a.

Još jednom su mlade nade TAŽ-a pokazale da se na njih može računati u budućnosti. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, a teniserka TAŽ-a je zauzela i treće mesto.

Teniserka TAŽ-a Emilija Zdravković je osvojila šampionsku titulu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anje Stanković sa 2:0 u setovima. Jovana Nikolić je zauzela treće mesto, takođe teniserka niške akademije. Šampion u muškoj kategoriji je Mihajlo Lasica iz Beograda - kažu u TAŽ-u.

Turnir se igra u čast Dragomira Kalanovića čika Kalanče koji se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu.

Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta - dodaju iz TAŽ-a.

I teniseri Teniske akademije Živković u kategoriji do 12 godina imali su uspeha. Nikola Jović i Aleksandar Žikić su se vratili sa turnira u Beogradu gde su osvojili vicešampionsku titulu u dublu, a podelili treće mesto u singlu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.