Poraz srpskog dubla, Česi vode 2:1

Izvor: Studio B, 07.Apr.2012, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz srpskog dubla, Česi vode 2:1

Teniska reprezentacija Češke povela je u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Srbije sa 2:1, pošto su u dublu Tomaš Berdih i Radek Štepanek savladali Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 6:4, 6:2, 7:6 (7:4).

Sutra od 13 sati Janko Tipsarević igra protiv Tomaša Berdiha, a ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bude potrebno na teren će kasnije izaći Viktor Troicki i Radek Štepanek. Pasman u polufinale obezbediće reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

U prvom setu vođena je velika borba, a seriju brejkova prekinuo je češki par i poveo sa 1:0. Štepanek i Berdih bili su još ubedljiviji u nastavku meča, kada su dva puta oduzeli servis srpskim tenoserima.

Treći set počeo je savršeno po srpski dubl. Zimonjić i Bozoljac napravili su brejk, uspeli da dobiju po jedan servis gem i povedu sa 3:0. Česi se nisu predavali, uspeli su da se vrate u igru, a iako je Bozoljac na svoj servis imao 40:0, protivnik je vezao čak pet vezanih poena i izjednačio.

Mogli su izabranici Bogdana Obradovića da smanje rezultat na 2:1 u setovima, ali je meč ušao u traj brejk gde su domaći teniseri nošeni publikom iskoristili prvu meč loptu i došli do novog vođstva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.