NOVAK MEĐU BESMRTNIMA: Zbog svega ovoga je Srbin teniska legenda!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jun.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK MEĐU BESMRTNIMA: Zbog svega ovoga je Srbin teniska legenda!

Foto: AP/Tanjug

Konačno je uspeo! Upravo završeni 115. Rolan Garos bio je taličan za Novaka Đokovića, koji je prigrabio jedinu gren slem titulu koja mu je falila, a do koje je stigao u 12. nastupu u Parizu.

Ovo je bilo 20. finale za najboljeg tenisera sveta u karijeri, a do pehara je stigao u četvrtom finalu.

Pobeda u ovom finalu bila je 28. vezana u mečevima na gren slem turnirima - što je od danas najduži niz u istoriji!

Najzad >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je kompletirao gren slem u karijeri, i ima trofeje sa sva četiri najvažnija turnira u tenisu. Sada je Novak zvanično osmi teniser u istoriji tenisa (četvrti u open eri) koji je uspeo to da ostvari. Pre njega su to učinili: Fred Peri, Don Budž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Foto: AP/Tanjug

Ujedno, ovo je Novakova četvrta gren slem titula zaredom, i na taj način je kompletirao popularno nazvan "Serenin slem", zbog toga što serija titula nije napravljena u kalendarskoj godini.

To se u muškom tenisu nije desilo još od uspeha Roda Lejvera, 1969. godine.

Titula u Parizu je Đokovićeva 12. gren slem titula, što znači da je pretekao Lejvera i Bjorna Borga na večnoj listi, i sada deli četvrto mesto sa Rojom Emersonom. Ispred njega su sada Rafael Nadal i Pit Sampras sa 14, i Rodžer Federer sa 17 titula.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Pariz

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Mediji u regionu: Za sva vremena, Novak je vladar tenisa

Izvor: B92, 05.Jun.2016

Mediji u regionu uglavnom svi su na bitna mesta svojih portala istakli pobedu Novaka Đokovića na Rolan Garosu i njegovo kompletiranje Gren slemova...„Đoković za istoriju: Osvojio je i Rolan Garos“, glasi naslov na portalu hrvatskog „Indexa“...„Novak Đoković prvi put u karijeri osvojio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.