Lak žreb za Novaka u Indijan Velsu

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lak žreb za Novaka u Indijan Velsu

Srpski teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki biće slobodni u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu, koji ćete moći da pratite na TVB92.

Prvi reket sveta pred sobom veoma lak žreb i ne bi trebalo da ima problema sve do potencijalnog polufinala i finala, dok je potpuno drugačiji slučaj sa Tipsarevićem i Troickim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Đoković se nalazi na istoj polovini žreba sa Troickim, kao i Endijem Marijem, ali bi sa nekim od njih mogao da se sastane tek u polufinalu. To ujedno znači da Rafael Nadal i Rodžer Federer u suprotnoj polovini i da bi duel sa nekim od njih dvojice mogao da ga čeka tek u borbi za titulu.

Novaka u drugoj rundi čeka bolji iz duela dvojice kvalifikanata, a projektovanim žrebom u trećem kolu bi mogao da igra protiv Kevina Andersona iz Južnoafričke republike, a u osmini protiv Nemca Florijana Majera ili Rišara Gaskea iz Francuske. Tek u četvrtfinalu bi mogao da naiđe na malo teži posao, pošto su mu potencijalni protivnici Španac Nikola Almagro, Kei Nišikori iz Japana, domaći teniser Endi Rodik i Čeh Tomaš Berdih.

Janko će u drugoj rundi igrati protiv pobednika duela Australijanca Bernarda Tomića i Žila Milera iz Luksemburga, dok Troickog čeka meč protiv boljeg iz susreta domaćeg tenisera Rajana Hersiona i Flavija Ćipole iz Italije. Troicki bi već u trećem kolu mogao da se susretne sa Marijem, dok Tipsarević ima malo lakši posao. U slučaju da uspešno pređe prvu prepreku, mogao bi da igra protiv Marina Čilića, a potom Žo-Vilfreda Conge iz Francuske ili Čeha Radeka Štepaneka. Potencijalnim žrebom, sa Nadalom bi mogao da se sastane u četvrfinalu.

Nadalan u drugom kolu čeka duel sa boljim iz susreta Kolumbijca Alehandra Falje i Leonarda Majera iz Argentine. Na putu do polufinala, Nadal ima sunarodnike Marsela Granoljersa i Felisijana Lopesa, kao i Tipsarevića ili Congu. Znatno teži posao imaće Federer, koji će za protivnika imati pobednika duela Rusa Dmitrija Tursunova i domaćeg tenisera Denisa Kudlaa. Potom bi mogao da igra protiv Kanađanina Miloša Raonića, Austrijanca Jirgena Melcera ili Gaela Monfisa iz Francuske, Argentinca Huana Martina del Potra ili Španca Davida Ferera.

Mečeve sa Indijan Velsa moći ćete da pratite od nedelje u direktnim prenosima na televiziji B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indijan Vels: Novaka i Viktora put nanosi u polufinalu, Janka čeka Nadal u četvrtfinalu

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

Srpski teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki nastup u Indijan Velsu će započeti tek u drugom kolu pošto su u prvoj rundi slobodni...Prvi teniser sveta će odbranu titule započeti protiv jednog od kvalifikanata, a u trećem kolu će verovatno igrati protiv Južnoafrikanca Kevina...

Nastavak na Blic...

Pohod na Indijen Vels

Izvor: RTS, 07.Mar.2012

Najbolji srpski teniseri kreću u osvajanje Indijen Velsa od drugog kola. Novak brani titulu i može se sastati sa Viktorom tek u polufinalu, dok bi sa Jankom igrao u finalu, naravno ako Tipsarević prebrodi sve prepreke do tada, uključujući i Nadala u četvrtfinalu...Srpski teniseri Novak Đoković,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.