Jeremić uručio teniserima diplomatske pasoše

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić uručio teniserima diplomatske pasoše

Baš kao što je Sportski žurnal prvi najavio najbolji teniseri iz Srbije dobili su diplomatske pasoše.

U Teniskom centru 'Novak' ministar inostranih poslova Vuk Jeremić uručio je Ani Jovanović, Bojani Jovanovski, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću, Viktoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Troickom i Novaku Đokoviću diplomatske pasoše, a ostalima koji trenutno nisu u Beogradu dokumenta će biti naknadno uručena.
- Čast mi je da u diplomatsku službu promovišem ljude koji su doprineli popularnosti Srbije u svetu. Naša zemlja je prošla kroz loš period, čije posledice se i dalje osećaju. Loša slika, loš glas i predrasude su ostale u jednom delu sveta. Najefikasniji način da se bori protiv tako nečega je ljubav i istrajnost za svoju zemlju. A mislim da nema nikoga ko bi mogao da kaže da vi niste šampioni u tim kategorijama – rekao je Vuk Jeremić.
Novak Đoković istakao je da mu je veliki čast za bude ambasador Srbije u svetu:
- Bićemo prepoznatljiviji u svetu, barem na aerodromima. Zaista nisam navikao na diplomatske govore, tako da ću zaključiti rečenicom da ćemo se svi potruditi da opravdamo ukazano poverenje - rekao je Novak Đoković, dok je pored njega stajao Janko Tipsarević i imitirao ga .

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.