Đoković: Politika se umešala

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Politika se umešala

Srđan Đoković je juče bio gost Jugoslava Ćosića u emisiji „Između redova“ na TV B92, gde je odgovarao na brojna škakljiva pitanja. Glavna tema je bila nedavna Izborna skupština TSS, na kojoj je pobedio Slobodan Živojinović, a Đoković je predvodio opoziciju.
Ništa nije bilo legalno, pravnici su mi rekli da je sve urađeno mimo zakona i ustava – ocena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Đokovića:Podnećemo zahtev za procenu ustavnosti.
Srđan je ponovio ranije optužbe.
Raskol je u tenisu, jer neki ljudi nisu shvatili da treba da odu, da dolaze novi ljudi. Za osam godina i dva mandata vrlo su malo uradili, da ne kažem ništa. Činjenica je da su promenu tražili igrači, svetski šampioni, na čelu sa Novakom, ali njih ni to nije interesovalo – objasnio je Đoković glasanje za Živojinovića.

Potom je svoj poraz objasnio vanteniskim faktorom:
Umešala se politika, jedna stranka se umešala i dala podršku Živojinovićevoj opciji – odbio je Novakov otac da imenuje ko je u pitanju.
Voditelj je naveo da je to ministarka omladine i sporta, kao i stranka čiji je ona član.
Ministarka sporta je direktno zadužena za tenis u Srbiji – rekao je Đoković i drugi put izbegao direktan odgovor: – Svi znamo o kojoj stranci je reč.
Iako mnogi misle da Đoković nije imao protivkandidata na izborima, on tvrdi drugačije.
Imali smo preko 20 alternativa za predsednika TSS, ali nismo imali infrastrukturu političke stranke. Svi smo unapred znali da ćemo izgubiti.
Kao najveće zamerke Bobi istakao je:
Trebalo je već izgraditi Nacionalni centar, makar u Surčinu ili slično gde je sve mnogo jeftinije. Živojinović ima loš odnos prema teniserima i njihovim roditeljima.
Tvrdi i da je Boba navijao u četvrtfinalu Vimbldona 2009. za Nemca Hasa protiv Novaka, a kao svedoka je imenovao ćerku svog advokata Avramovića.
Na pitanje odnosa prema medijima, za koje ga mnogi kritikuju, nije se složio istakavši da takva percepcija na pijaci, u noćnim klubovima i ostalim mestima gde se kreće ne postoji. Demantovao je i da je inicirao odlazak Nebojše Viškovića sa RTS.
Nisam ništa uslovljavao, samo sam mu skretao pažnju da mečeve srpskih tenisera na srpskoj televiziji prenosi više patriotski, a ne neutralno.
NOVAK ĆE UVEK IGRATI ZA SRBIJU
Bilo je i priče o situaciji u reprezentaciji posle izbora za Skupštinu. Đoković je razjasnio sve dileme, ako ih je i bilo, potvrdivši da će Novak uvek igrati za Srbiju, bez obzira ko je u TSS. Sada je u Monte Karlu na pripremama pred odbranu titule u Dubaiju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRĐAN ĐOKOVIĆ: POLITIČARI ŠTITE BOBU

Izvor: Kurir, 07.Feb.2011, 08:44

Vetar u leđa. Predsednik TSS Slobodan Živojinović pobedio je na minulim izborima samo zato što ima podršku jedne političke partije, tvrdi Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića...Vetar u leđa...Predsednik TSS Slobodan Živojinović pobedio je na minulim izborima samo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.