Srbija kreće iz Škotske, mečevi sa Hrvatima na programu 2013. godine

Izvor: Blic, 23.Nov.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija kreće iz Škotske, mečevi sa Hrvatima na programu 2013. godine

Na šestočasovnom sastanku u Briselu postignut je dogovor o rasporedu utakmica grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između predstavnika šest nacionalnih saveza, uključujući i Srbiju, koji će se nadmetati u toj grupi.

Zajedničkim kompromisom izbegnut je žreb od strane FIFA, pa će "orlovi" takmičenje započeti utakmicom u Škotskoj 7. septembra 2012. godine, a četiri dana kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reprezentacija Srbije će ugostiti Vels. U grupi A nalaze se još Hrvatska, Belgija i Makedonija.

Utakmice protiv Hrvatske, koje svakako privlače najviše pažnje, biće odigrane u petak 22. marta 2013. godine u Zagrebu, dok je duel u Beogradu na programu 6. septembra.

Privremeni selektor Radovan Ćurčić bio je zadovoljan postignutim dogovorom.

"Zadovoljni smo postignutim dogovorom i rasporedom odigravanja utakmica. On, u principu, sadržava sve uvodne ideje sa kojima smo i doputovali u Brisel. Ali, u situacijama poput ove, najvažnije je izbeći žreb, koji sigurno nikome u potpunosti ne bi odgovarao. Sada nam ostaje da se u narednom periodu adekvatno pripremimo za naporno i dugo takmičenje koje sledi", rekao je Ćurčić.

Evropa će u Brazilu 2014. godine imati 13 predstavnika. Direktan plasman na naredni Šampionat obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa. Drugoplasirane reprezentacije biće svrstane na posebnu tabelu, a iz grupa koje imaju šest predstavnika (ukupno njih osam, poslednja ima pet učesnika) biće izbrisani rezultati ostvareni protiv poslednjeplasiranih ekipa. Sa tako sastavljene tabele od devet selekcija, osam prvoplasiranih učestvovaće u baražu i četiri pobednika će ostvariti plasman na Svetsko prvenstvo, dok najslabije rangirana drugoplasirana reprezentacija neće ni učestvovati u mečevima odluke. Termini baraža su 15. i 19. novembar 2013. godine.

Kalendar takmičenja Grupe A:

2012. godina

7. septembar

Škotska - SRBIJA

Vels - Belgija

Hrvatska - Makedonija

11. septembar

SRBIJA - Vels

Belgija - Hrvatska

Škotska - Makedonija

12. oktobar

SRBIJA - Belgija

Makedonija - Hrvatska

Vels - Škotska

16. oktobar

Makedonija - SRBIJA

Hrvatska - Vels

Belgija - Škotska

2013. godina

22. mart

Hrvatska - SRBIJA

Makedonija - Belgija

Škotska - Vels

26. mart

SRBIJA - Škotska

Vels - Hrvatska

Belgija - Makedonija

7. jun

Belgija - SRBIJA

Hrvatska - Škotska

11. jun

Nema utakmica

6. septembar

SRBIJA - Hrvatska

Makedonija - Vels

Škotska - Belgija

10. septembar

Vels - SRBIJA

Makedonija - Škotska

11. oktobar

Hrvatska - Belgija

Vels - Makedonija

15. oktobar

SRBIJA - Makedonija

Škotska - Hrvatska

Belgija - Vels

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.