Poljaci 14. učesnici Mondijala, neviđena drama u grupi F!

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci 14. učesnici Mondijala, neviđena drama u grupi F!

Završene su kvalifikacije za reprezentacije koje su igrale u grupama E i F, direktno u Rusiju idu Poljska i Engleska.

Grupa E

U grupi E se nazirala situacija, Poljska je pred ovo kolo bila veliki favorit da se nađe u Rusiji, a to se i desilo pošto su danas savladali Crnu Goru.

Danska je mogla da dođe do prvog mesta samo uz pobedu protiv Rumunije i poraz Poljske od Crne Gore, a niti jedan uslov nije bio ispunjen, iako se situacija u ovoj grupi razvijala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tako da je sve bilo moguće u poslednjih deset minuta.

Poljaci su poveli sa 2:0 već nakon 16 minuta, na prepunom stadionu Narodovi u Varšavi domaćin je poveo preko Mačinskog na asistenciju Zjelinskog, da bi Grosicki u 16. minutu nakon dodavanja Levandovskog povisio na 2:0.

Crna Gora je imala priliku u prvom poluvremenu preko Jovovića, to je bilo sve od njih u prvom delu, a u drugom su uspeli da smanje rezultat preko Mugoše koji je "makazicama" pogodio mrežu golmana Poljske.

Tomašević je izjednačio odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali su Poljaci uspeli da pobede i to sa dva gola razlike. Prvo je Levandovski pogodio za 3:2, da bi Filip Stojković autogolom rešio pitanje pobednika.

Naši susedi su propustili priliku da se domognu makar baraža u prethodnoj utakmici protiv Danske kada su izgubili na svom terenu 1:0.

Danska je povela protiv Rumunije golom Eriksena iz penala u 59. minutu meča, ali je Deač izjednačio pred kraj utakmice.

U nebitnom meču Kazahstan i Jermenija su odigrali 1:1, Mihtarijan je doveo goste u prednost, a Turisbek je izjednačio.

Kazahstan - Jermenija 1:1

Poljska - Crna Gora 4:2

Danska - Rumunija 1:1


1. Poljska 25

------------------

2. Danska 20

------------------

3. Crna Gora 16

4. Rumunija 13

5. Jermenija 7

6. Kazahstan 3

Poljska ide direktno u Rusiju, Danska će se sigurno naći u baražu.

Grupa F

Englezi su u prethodnom kolu obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, a danas su uspeli da savladaju i Litvaniju u gostima sa 1:0.

Treba li da napišemo ko je bio strelac ili ne? Hari Kejn, dame i gospodo, ovoga puta iz kaznenog udarca.

Da bi stigla do baraža, Slovačkoj je bilo potrebno da savladaju Maltu kod kuće, što su uspeli bez velikih problema, ali im je bilo potrebno i da Škotska ne pobedi u Sloveniji. Bilo je 3:0, golove su postizali Nemec u 33. i 62. i Duda u 69. minutu.

Ovom pobedom je svaka nada Slovenije propala, oni su morali da pobede Škotsku i da se nadaju neuspehu Slovačke, ali se drugi uslov nije desio.

Bezjak je sa dva gola doneo prednost Sloveniji protiv Škotske, Grifits je bio strelac prvog gola za goste sa ostrva. Škoti su, kao što smo rekli, imali svoju računicu, pobeda ih je vodila u baraž.

Igrao se 88. minut kada je Snodgras izjednačio, još jedan gol Škotske u mreži Slovenije značio bi da Škoti idu u baraž, ali... Nije se desio, Škoti su ostali praznih šaka i ovoga puta. Zbog slabije gol-razlike ispadaju, Slovaci strepe i dalje, jer im baraž još nije obezbeđen. Sve će zavisiti od utakmica u grupama D i I. Još jedna informacija, Severna Irska više ne mora da brine, i oni će igrati baraž jer je Slovačka slabije plasirana od njih na tabeli drugoplasiranih.

Slovenija - Škotska 2:2

Litvanija - Engleska 0:1

Slovačka - Malta 3:0


1. Engleska 26

------------------

2. Slovačka 18

------------------

3. Škotska 18

4. Slovenija 15

5. Litvanija 6

6. Malta 1

Evo i ko se sve do sada plasirao na Svetsko prvenstvo:

- Rusija (domaćin)

- Brazil

- Iran

- Japan

- Meksiko

- Belgija

- Južna Koreja

- Saudijska Arabija

- Nemačka

- Engleska

- Španija

- Nigerija

- Kostarika

- Poljska

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kvalifikacije za SP: Poljaci idu u Rusiju, Slovačka i Danska u baražu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2017

U nedelju su okončane kvalifikacije u grupma C, E i F posle kojih su poznati novi učesnici Mondijala u Rusiji, a razjašnjena je donekle i situacija oko ekipa koje će igrati u baražu...Grupa C: Češka - San Marino (20.45), Nemačka - Azerbejdžan (20.45), Norveška - Severna Irska (20.45)...Poljaci...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.