OVO JE TREBALO PREŽIVETI: Srbija posle velike drame u polufinalu Svetskog prvenstva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2022, 23:01

OVO JE TREBALO PREŽIVETI: Srbija posle velike drame u polufinalu Svetskog prvenstva!

U borbi za finale protiv Amerikanki.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstava koje se održava u Holandiji i Poljskoj.

Izabranice selektora Danije Santarelija koje inače brane tituli planteranih šampiponki su u četvrtfinalnom meču u Gljivicama savladale selekciju Poljske posle preokreta i retko viđene drame sa 3:2 (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14). 

Protivnik najboljim srpskim odbojkašicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u polufinalu koje se igra u sredu od 20.30 časova biće selekcija SAD.

POLUFINALE

SRBIJA - SAD

Italija  - Brazil

Nije sve počelo kako očekivale naše odbojkašice. Poljakinje nošene sjajnom podrškom sa tribina, bolje su se snašle u završnici drugog seta i došle do početne prednosti.

U naredna dva seta, Srbija je znatno popravili igru. Odličnim servisima i čestim blokovima, dovodile su rivalke do očaja i veoma lako napravile preokret.

Činilo se da Srbija hita ka jubilarnoj desetoj pobedi na šampionatu i plasmanu u polufinale. Čak su domaći navijači pomislili da je sve gotovo, kad je Srbija povela sa 23:19 u četvrtom setu. Međutim, dolazi do velikog pada u našoj igri, što Poljakinje koriste i serijom 7:1 dolaze do izjednačenja u setovima.

Taj-brejk je posebna priča. Srpskim odbojkašicima je trebalo vremena da se oprorave od šoka i mogućnosti da budu eliminisane sa Sevtskog prvenstva. Ipak, smogle su snage da budu najbolje kad je bilo najpotrebnije i peti odlučujući set dobija sa 16:14.

Srbiju je do trijumfa predvodila sjajna Tijana Bošković koja je imala 36 poena. Brankica Mihajlović zabeležila je 15, a Jovana Stevanović 11.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.