Hrvatskoj oduzeto Svetsko prvenstvo – i dodeljeno Srbiji

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 10:16

Hrvatskoj oduzeto Svetsko prvenstvo – i dodeljeno Srbiji

Srbija će 30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu.

To je još jedno veliko priznanje za našu atletiku i državu nakon organizacije Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, pa potom i najbolje organizovanog Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

"Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama", rekao je predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou.

Iako je prvobitno organizacija krosa trebala da bude u Hrvatskoj, Medulinu, vanrednom odlukom saveta Svetske atletike odlučeno je da će se SP u krosu ipak održati u Beogradu.

Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda.

Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta.

Inače, Srpski atletski savez planira da kandiduje Beograd za Evropsko prvenstvo u atletici 2030. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2023

Beograd će 30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu, saopštio je danas Srpski atletski savez (SAS).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.