Brojke ne lažu: Srbija u najtežoj grupi na Mundijalu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojke ne lažu: Srbija u najtežoj grupi na Mundijalu

Iako mnogi na prvi pogled neće to da pomisle, ali Srbija se nalazi u najtežoj grupi na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u Rusiji.

Naime, selekcije Brazila, Srbije, Švajcarske i Kostarike u proseku imaju 1,069 bodova, odnosno u zbiru 4,276.

Na FIFA rang listi, Brazil zauzima drugo mesto sa 1,483 boda, Švajcarska je osma sa 1,190, Kostarika 26. sa 850 bodova, dok je Srbija u ovom parametru najgora u svojoj grupi, pošto se nalazi na 37. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mestu FIFA rang liste sa 756 bodova, preneo je B92.

Utisak posle žreba bio je da je Srbija mogla i gora da prođe, ali statistika uvek pronađe neku rupu, i po ovom podatku Srbija se nalazi u najtežoj grupi. Posle grupe E, najteža grupa je F, u kojoj se nalaze Meksiko, Nemačka, Južna Koreja i Švedska.

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 ruskih gradova, a titulu brani selekcija Nemačke.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.