Ruski lovci presreli francuske avione iznad Crnog mora

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2021, 19:24

Ruski lovci presreli francuske avione iznad Crnog mora

  Dva ruska lovca Su-27 presrela su danas grupu francuskih vojnih aviona iznad Crnog mora i sproveli ih dalje od ruske granice, saopštio je Nacionalni kontrolni centar odbrane. Prema podacima centra, 17. februara ruske radarske stanice nad neutralnim vodama Crnog mora otkrile su vazdušne ciljeve koji se približavaju državnoj granici. Nakon toga, u vazduh su se digla dva lovca Su-27 iz sastava RV i PVO Južnog vojnog okruga. „Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao grupu aviona francuskog vazduhoplovstva koja se sastojala od aviona za punjenje gorivom KS-135 i dva taktička aviona Miraž-2000 te ih sproveli iznad Crnog mora“, navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti. Centar je dodao da se let ruskih aviona odvijao u strogoj saglasnosti sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora. Krajem prošlog leta naglo se povećao broj presretanja stranih vojnih aviona u blizini ruske granice. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA DRAMA NAD CRNIM MOREM: Ruski suhoji presreli francuske miraže nedaleko od Krima, krenuli da provere reakciju PVO

Izvor: Kurir, 17.Feb.2021

Ruski lovci Suhoj Su-27 poleteli su danas i presreli tri francuska vojna aviona koji su se u pratnji avio - tankera letom nad Crnim morem približavali ruskom vazdušnom prostoru, saopštilo je danas popodne rusko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Kurir...

IGRA NERAVA NA NEBU BLIZU KRIMA: Francuski miraži provocirali Ruse, pilotima suhoja naređeno da polete i oteraju uljeze (VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Feb.2021

Dva ruska suhoja Su-27 iznad Crnog mora, u blizini poluostrva Krim presrela su danas tri francuska lovca Miraž 2000 i avio-cisternu KC-135. Sada se pojavio i snimak koji je dokumentovao kao su ruski piloti oterali uljeze, koji su leteli prema Krimu, koji je trenutno pretvoreno u jedno od najvećih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.