Evropa bi mogla mnogo da nauči od Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evropa bi mogla mnogo da nauči od Rusije"

"Rusija ima ogromno iskustvo u razvijanju međunacionalnih odnosa, s obzirom da unutar zemlje postoji izuzetno veliki broj religija koje opstaju u miru, čak i u najtežim trenucima istorije, a mnoge evropske zemlje bi o tome mogle nešto i da nauče od Rusije" izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, ta "staložena“ Evropa se suočila sa čitavim nizom izazova, dok Rusija te probleme odavno sagledava i jako dobro ih razume. Rusija u težoj situaciji nego za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vreme Hladnog rata .

- Mi ćemo učiniti sve kako bi Rusija ostala međunacionalno ostrvo stabilnosti i na taj način nastavila da se uspešno razvija u 21. veku - istakao je Medvedev.

On je takođe rekao da svet prolazi kroz informacionu revoluciju, s obzirom da se informacije danas šire izuzetno velikom brzinom, i naglasio da ruski pogled na sva aktuelna dešavanja mora biti saslušan.

- Zastupanje prava i interesa naših građana u inostranstvu je i dalje naš najvažniji zadatak. To je pre svega zadatak za celu državu, a ona mora da nastupa kao jedan organizam, bilo da je u pitanju socijalna ili pravna zaštita - rekao je on.

Medvedev je nastupao na forumu "Zajednički sa Rusijom“ koji je okupio preko 350 građana Rusije iz više od 97 zemalja sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.