Zvezda snukera pobedila dva raka, ali zbog peha odložio povratak takmičenjima

Izvor: Blic, 26.Sep.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda snukera pobedila dva raka, ali zbog peha odložio povratak takmičenjima

Engleski igrač snukera Ali Karter povukao se sa Otvorenog prvenstva Bugarske zbog problema sa zdravljem.

Karter se lečio od raka pluća, a početkom meseca saopštio je da je završio sa hemoterapijama i da će se takmičenjima vratiti na turniru u Bugarskoj. On je, međutim, osetio bolove u levoj ruci, zbog kojih nije mogao da trenira.

"Žalim što moram da se povučem sa turnira u Bugarskoj. Imao sam neke komplikacije i lekar mi je savetovao da mirujem. Razočaran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam, ali sam uzbuđen zbog toga što ću se vratiti takmičenjima. Ostao sam pozitivan i nadam se da ću se osećati dovoljno dobro da se uskoro vratim snukeru", rekao je Karter, preneo je sajt Svetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije.

Kako je preneo BBC, 35-godišnji Karter bi mogao da učestvuje na turniru u Nemačkoj, u novembru.

Karteru je u maju dijagnostikovan rak pluća i od tada se lečio. On boluje od Kronove bolesti, a krajem prošlog leta se oporavio od raka testisa.

Tokom karijere osvojio je tri turnira koja se boduju za svetsku rang listu, Otvoreno prvenstvo Velsa 2009. godine, Masters u Šangaju 2010. i Masters u Nemačkoj početkom 2013. godine.

U finalu Svetskog prvenstva igrao je 2008. i 2012. godine i oba puta izgubio je od Ronija O'Salivena.

Profesionalac je od 1996. godine, a najbolji plasman na svetskoj rang listi mu je drugo mesto.

Otvoreno prvenstvo Bugarske održaće se od 2. do 5. oktobra u Sofiji, a Karter je u prvom kolu trebalo da igra protiv sunarodnika Roda Lovlera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.