Zvezda na svom najtežem gostovanju otvara paklenu mini-turneju

Izvor: B92, 10.Nov.2023, 12:01

Zvezda na svom najtežem gostovanju otvara "paklenu" mini-turneju

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 gostuju Barseloni u meču sedmog kola Evrolige.

Crveno-beli su trenirali u dvorani Basket City i nakon toga otputovali u Španiju gde počinje mini ciklus od 4 utakmice u samo 7 dana od kojih samo jednu tim sa Malog Kalemegdana igra kod kuće.

Odmah nakon utakmice u Barseloni, tim putuje direktno za Zadar gde je već u nedelju od 17 sati očekuje meč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Zadrom, a već u utorak i četvrtak slede mečevi sa Fenerbahčeom i Olimpijakosom.

Trener Janis Sferopulos neće moći da računa na Lazića, Hangu i Simonovića.

"Uradićemo sve da pobedimo. Igramo protiv jako dobrog protivnika koji do sada u Evroligi ima samo jedan poraz. Znam da imaju dobar tim i dobre rezultate za sada, ali očekujem da ćemo se tamo boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok jer na taj način možemo da imamo naš stil igre, a to je veoma dobro”, izjavio je Sferopulos pred ovaj meč.

Nemanja Nedović smatra da Katalonci igraju sjajnu timsku košarku.

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju izgrađene zvezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju. Idemo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo, ali ih se ne plašimo i znamo šta bi nam pobeda tamo značila. Igraju više kao ekipa ove godine. Nisu tu Mirotić i Higins, stigao je novi trener. Deluju složno na terenu, svako zna svoju ulogu i to radi na vrhunski način. Imaju dobre španske igrače koji ulaze sa klupe i osećaju dres na pravi način", rekao je Nedović.

Zvezda u ovaj meč ulazi nakon što je tek izašla iz serije od četiri poraza i pobede nad Bajernom. Imaju dve pobede i četiri poraza, dok je Barselona na pet trijumfa i jednom porazu.

Barselona je slavila na oba susreta prošle godine, kao i na devet poslednjih. Zvezda za trijumf nad španskim predstavnikom ne zna od 2017. godine, a u gostima nikada nije slavila.

Evroliga, 7. kolo

Četvrtak

Olimpijakos – Baskonija 74:75

Efes – Žalgiris Kaunas 86:82 pp

Makabi Tel Aviv – Bajern Minhen 93:90

Olimpija Milano – Valensija 83:52

Partizan – Fenerbahče 85:84

Real Madrid – Virtus 100:74

Petak

20.00 Alba Berlin – Panatinaikos

20.30 Barselona – Crvena zvezda

21.00 Monako – Asvel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda na gostovanju na kom nikada nije slavila

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Nov.2023

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 časova gostuju Barseloni u meču sedmog kola Evrolige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.