Košarka

Zvezda na gostovanju na kom nikada nije slavila

Zvezda na gostovanju na kom nikada nije slavila
Foto: Facebook/KK Crvena zvezda | Zvezda na gostovanju na kom nikada nije slavila

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 časova gostuju Barseloni u meču sedmog kola Evrolige.

"Crveno-beli" su trenirali u dvorani Basket City i nakon toga otputovali u Španiju gdje počinje mini ciklus od 4 utakmice u samo 7 dana od kojih samo jednu tim sa Malog Kalemegdana igra kod kuće.

Odmah nakon utakmice u Barseloni, tim putuje direktno za Zadar gdje je već u nedjelju od 17 sati očekuje meč sa Zadrom, a već u utorak i četvrtak slijede mečevi sa Fenerbahčeom i Olimpijakosom.

"Uradićemo sve da pobijedimo. Igramo protiv jako dobrog protivnika koji do sada u Evroligi ima samo jedan poraz. Znam da imaju dobar tim i dobre rezultate za sada, ali očekujem da ćemo se tamo boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok jer na taj način možemo da imamo naš stil igre, a to je veoma dobro”, izjavio je Sferopulos pred ovaj meč.

Nemanja Nedović smatra da Katalonci igraju sjajnu timsku košarku.

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju izgrađene zvezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju. Idemo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo, ali ih se ne plašimo i znamo šta bi nam pobeda tamo značila. Igraju više kao ekipa ove godine. Nisu tu Mirotić i Higins, stigao je novi trener. Deluju složno na terenu, svako zna svoju ulogu i to radi na vrhunski način. Imaju dobre španske igrače koji ulaze sa klupe i osećaju dres na pravi način", rekao je Nedović.

Zvezda u ovaj meč ulazi nakon što je tek izašla iz serije od četiri poraza i pobjede nad Bajernom. Imaju dvije pobjede i četiri poraza, dok je Barselona na pet trijumfa i jednom porazu.

Barselona je slavila na oba susreta prošle godine, kao i na devet posljednjih. Zvezda za trijumf nad španskim predstavnikom ne zna od 2017. godine, a u gostima nikada nije slavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije