Izvor: B92, 29.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidan najbolji fudbaler Evrope u prosloj sezoni

Francuski fudbaler, igrac madridskog Reala Zinedin Zidan proglasen je u cetvrtak u Monaku za najboljeg igraca Evrope u prosloj sezoni, odnosno najkorisnijeg igraca Lige evropskih sampiona.

U finalu Lige sampiona u maju ove godine, Real je pobedio Bajer iz Leverkuzena, a Zidan je postigao spektakularan gol. Priznanje je dodeljeno na gala veceri koju je u Monaku organizovala Evropska fudbalska unija (UEFA).

Predsednik UEFA Lenart Johanson urucio je i specijalno priznanje menadzeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << engleskog Njukasla, 69-godisnjem ser Bobiju Robsonu za zivotni doprinos fudbalu.

Za najboljeg odbramengo fudbalera u prosloj sezoni proglasen je Brazilac Roberto Karlos, igrac Reala, dok je za najboljeg napadaca proglasen takodje igrac madridskog kluba Raul. Za najboljeg trenera proglasen je Visente del Boske, strucnjak madridskog Reala.

Najbolji golman je cuvar mreze Bajerna iz Minhena Oliver Kan, koji to priznanje dobija cetvrtu godinu za redom. Za najboljeg igraca sredine terena proglasen je Mihael Balak, sada igrac Bajerna iz Minhena, ali je priznanje dobio za igre u dresu Bajera iz Leverkuzena u prosloj sezoni.

Napadac portugalskog Sportinga Zardel najbolji je strelac u prosloj sezoni u evropskim takmicenjima sa 42 gola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.