Zašto su Amerikanci odabrali Bojsi: Nadmorskom visinom protiv Noleta i družine!

Izvor: Blic, 31.Mar.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su Amerikanci odabrali Bojsi: Nadmorskom visinom protiv Noleta i družine!

Gradić Bojsi i "Tako Bel arena" u američkoj državi Ajdaho biće poprište četvrtfinalnog meča između SAD i Srbije, a domaćini su imali dobar razlog da se igra baš tamo - nadmorsku visinu od 2.871 fita, odnosno 875 metara koja njihovim teniserima mnogo više odgovara.

Za lokalno stanovništvo u američkom gradu sportskih čuda na krajnjem zapadu SAD ta nadmorska visina ne predstavlja problem, ali bi i te kako mogla da namuči srpske tenisere, koji na takve uslove nisu navikli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nedavno su fudbaleri reprezentacije Argentine gostovali Boliviji na terenu smeštenom na 3.637 metara visine, pa se pojedincima vrtelo u glavi, dok je Anhel di Marija morao da uzima kiseonik.

Slični problemi mogli bi da zadese Novaka Đokovića i njegove saigrače iz nacionalnog tima, iako je Bojsi dosta niže, ali su uslovi za igranje poprično teški.

Sa druge strane, mnogo više odgovaraju visokim sportistima, kada je reč o tenisu i dobrim serverima, a baš dvojica takvih imaju SAD u teniskoj reprezentaciji - Džona Iznera i Sema Kverija. Prvi je visok 2,06 metara, dok je njegov saigrač osam centimetara niži.

"Loptica će se brže kretati prilikom, više odskakati i odgovaraće igračima koji napadaju. Kao domaćini mogli smo da biramo grad, uslove i podlogu (igraće se na tvrdoj u hali)", poručio je selektor SAD Džim Kurijer i dodao da prednost domaćeg terena u ovakvom takmičenju nije samo u podršci sa tribina i putovanjima, već možete i da manipulišete okolinom.

Povezane vesti: Vrhunski tenis stiže u Bojsi: Novak se pridružio saigračima iz reprezentacije Amerikanci u Dejvis kupu čekaju Novaka u "gradu sportskih čuda"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zašto su Amerikanci odabrali Bojsi: Nadmorskom visinom na Noleta i družinu!

Izvor: Blic, 31.Mar.2013

Gradić Bojsi i "Tako Bel arena" u američkoj državi Ajdaho biće poprište četvrtfinalnog meča između SAD i Srbije, a domaćini su imali dobar razlog da se igra baš tamo - nadmorsku visinu od 2.871 fita, odnosno 875 metara koja njihovim teniserima mnogo više odgovara...Za lokalno stanovništvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.