Vujošević pred put u Tursku: Nema mesta nacionalizmu i revanšizmu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević pred put u Tursku: Nema mesta nacionalizmu i revanšizmu

"Mi idemo tamo potpuno smireno i nećemo ničim da izazivamo", rekao je trener crno-belih

Dok je kompletan košarkaški svet i dalje u šoku posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, košarkaše Partizana čeka gostovanje Banvitu, koje je momentalno pokrenulo mnoga goruća pitanja o bezbednosti srpskih sportista i građana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uopšte. Ipak, trener Parnog valjka Duško Vujošević ističe da mesta za brigu nema, već da bi košarkom trebalo da se širi samo prijateljstvo i dobre vibracije.

"Mi idemo tamo potpuno smireno i nećemo ničim da izazivamo. Idemo u Tursku sa dobrim namerama, želimo da se sportski nadmećemo i širimo prijateljstvo, što jeste funkcija sporta. Žao mi je zbog tragedije koja se desila - da neko ode tamo zdrav, a roditelj ga dočeka u kovčegu nije nešto preko čega može lako da se pređe. Ako se sve ovo tumači kao signal za multiplikovanu borbu protiv huligana, koji nisu većina na stadionima ili u halama onda je to dobro, ali ta borba mora da bude organizovana", poručio je Vujošević.

Ipak, trofejni strateg poručuje da Srbija kao država mora prvo da krene iz svog dvorišta u proces suzbijanja huliganizma.

"Ako se reaguje suviše emotivno i izazivaju nacionalizam i revanšizam, to nije dobro. Svima treba da nam bude cilj da se ovakve stvari više ne dešavaju, a ne da se stvaraju uslovi da se tako nešto ponavlja. Možda bi bilo dobro da pođemo od sebe i da svoje strane sprečimo takvo ponašanje na tribinama. Mislim da su tu najmanji problem treneri, uostalom mogli ste da vidite da je Ataman smirivao publiku tokom minuta ćutanja".

Vujošević je imao samo reči hvale o predstojećem meču sa Banvitom.

"Banvit je konkretan rival, koji igra atipično za turske klubove. Godinama se drži svog sistema i podiže ekipu. Sada imaju našeg trenera Lučića koji je nastavio sa tim načinom rada, jer već nekoliko sezona postoji težnja da drže iste strance, što najbolje govori o tome o kakvim ličnostima se radi. Videli smo u Beogradu koliko su kvalitetni. Naša jedina obaveza u Turskoj je da pružimo maksimum. Činjenica je da podižemo formu, radimo i na popravljanju slabih tačaka kojih još ima, a Banvit je na svom terenu apsolutni favorit", zaključio je Vujošević.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.