Vujošević: Tragično je ubistvo navijača, u analizama bi prvo trebalo poći od sebe

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Tragično je ubistvo navijača, u analizama bi prvo trebalo poći od sebe

Uoči gostovanja košarkaša Partizana ekipi turskog Banvita, u sredu od 18 časova u okviru 7. kola Evrokupa, trener crno-belih Duško Vujošević je istakao da nedavno ubistvo Zvezdinog navijača u Istanbulu ne sme da bude povod za nove tragedije.

"Zaista mi je žao zbog tragedije koja se desila, ubistvo mladog čoveka nije nešto pre čega se lako može preći. Mislim da to mora da bude signal za multiplikovanu borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv huligana na stadionima. Ukoliko su reakcije emotivne, izazivaju nacionalizam i revanšizam, a to nije dobro. Treba svima posle ovoga da bude jasno da su ove stvari strašne i da ne smeju da se ponavaljaju, a ne da izazivamo neke nove tragedije. Možda bi trebalo prvo poći od sebe, da se sa ove strane spreče takva dešavanja, a ne tako davno ovde je ubijen mladi Francuz Taton. Mislim da tu nisu problem treneri, videli ste Atamana kako smiruje publiku (koja je zviždala tokom minuta tišine za ubijenog Zvezdinog navijača). Mi idemo tamo da se sportski nadmećemo, da širimo prijateljstva, što i jeste funkcija sporta", rekao je Vujošević.

On se osvrnuo i na narednog Partizanovog rivala:

"Banvit je kvalitetan protivnik, atpična je ekipa za to područje, na čelu sa našim trenerom Lukićem, koji je nastavio sa radom prethodnika. Njihovi stranci su nekoliko godina u tom sastavu, to pokazuje da su oni ozbiljne ličnosti i da su podređeni klubu. Na nama je da pružimo maksimum, to nam je jedini impretaiv, idemo rasterećno u Tursku", rekao je Vujošević.

Na tabeli F grupe Evrokupa vode Lijetuvos i upravo Banvit sa učinkom 5-1, slede Krasni oktobar i Asesoft sa po 3-3, dok Hapoel iz Jerusalima i Partizan imaju po 1-3 i nalaze se u teškoj situaciji da izbore plasman među 32 ekipe, za šta je potrebno biti među četiri najbolje ekipe u sopstvenoj grupi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vujošević: U Tursku idemo u miru

Izvor: Sportal.rs, 24.Nov.2014

Košarkaše Partizana u sredu očekuje gostovanje u Turskoj, ekipi Banvita, u okviru 7. kola E Grupe Evrokupa. Novi duel turskog i srpskog tima nailazi samo nekoliko dana posle ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, u trenutku kada su rane zbog smrti srpskog mladića još otvorene, pa...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.