Vujošević: U Tursku idemo u miru

Izvor: Sportal.rs, 24.Nov.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: U Tursku idemo u miru

Košarkaše Partizana u sredu očekuje gostovanje u Turskoj, ekipi Banvita, u okviru 7. kola E Grupe Evrokupa. Novi duel turskog i srpskog tima nailazi samo nekoliko dana posle ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, u trenutku kada su rane zbog smrti srpskog mladića još otvorene, pa gostovanje još jednog tima iz naše zemlje u Turskoj izaziva veću pažnju nego inače.

Trener >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Partizana Duško Vujošević poručio je pred put u Bandirmu da njegovi igrači žele fer i sportsko nadmetanje sa protivnikom.

- Mi tamo idemo u miru, ne želimo nikoga da izazivamo. Idemo sa dobrom namerom da se sportski nadmećemo i širimo prijateljstvo, što je i funkcija sporta - rekao je trener crno-belih.

On se još jednom osvrnuo na ubistvo navijača Zvezde u petak pre meča sa Galatasarajem.

- Žao mi je zbog tragedije koja se desila. Kada roditelji mladog čoveka dočekaju u sanduku to nije nešto preko čega lako može da se pređe. Ako su reakcije koje su usledile nakon tog događaja idu u pravcu izazivanja revanšizma i nacionalizma, to nije dobro. Posle ovakvog događaja najbitnije je preduzeti sve da se nešto slično ne ponovi. Naravno, neophodna je borba protiv huliganizma, ali treba reći i to da na tribinama nisu svi takvi. Uvek postoje dve strane, takve stvari su se dešavale i kod nas, sećamo se Tatona, pa i u Bugarskoj su nedavno navijači uletali na teren i samo pukom srećom je izbegnut teži incident. Prvo treba poći od sebe i sprečiti takvo ponašanje na tribinama - rekao je Vujošević,

Navijači Galatasaraja na društvenim mrežama ne samo da ne žale zbog ubistva Marka Ivkovića, nego u bolesnoj euforiji likuju zbog tog čina.

- Glupo je tako nešto i komentarisati - bio je kratak Vujošević na pitanje novinara da prokomentariše pretnje navijača turksog kluba i dodao da su treneri u svemu ovome najmanje krivi.

- Videli smo da je Ataman smirivao navijače Galatasaraja prilikom minuta ćutanja.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević pred put u Tursku: Nema mesta nacionalizmu i revanšizmu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2014

"Mi idemo tamo potpuno smireno i nećemo ničim da izazivamo", rekao je trener crno-belih..Dok je kompletan košarkaški svet i dalje u šoku posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, košarkaše Partizana čeka gostovanje Banvitu, koje je momentalno pokrenulo mnoga goruća pitanja o bezbednosti...

Nastavak na MozzartSport.com...

VUJOŠEVIĆ UOČI PUTA U TURSKU: Nećemo nikog da izazivamo, idemo da se sportski nadmećemo

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim rasterećeno putuje u Tursku na meč Evrokupa protiv Banvita u želji da se sportski nadmeće i širi prijateljstvo između dve zemlje...Crno-beli će gostovati u Turskoj, u gradu Bandirma, koji je oko 300 kilometara udaljen...

Nastavak na Kurir...

Lukić: Ovde nije kao u Istanbulu

Izvor: B92, 25.Nov.2014, 10:23

Trener Banvita Zoran Lukić rekao je da niko u timu Partizana ne bi trebalo da očekuje neprijatnosti prilikom gostovanja u Bandirmi u okviru Evrokupa...’Crno-beli’ igraju meč sedmog kola Evrokupa samo pet dana pošto je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković uoči meča Beograđana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.