Izvor: TvojPortal.com, 14.Okt.2012, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veberu pol u Južnoj Koreji

Tvoj portal
Vozač Red Bula Mark Veber startovaće sa pol pozicije na 16. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Južne Koreje.
Veber je do desete pol pozicije u karijeri došao krugom od 1:37.242 minuta u Jeongamu, sa manje od jedne desetinke prednosti u odnosu na timskog kolegu Sebastijana Fetela.


Iza njih dvojice na startu trke, u nedelju od 8 časova po srednjeevropskom vremenu, naći će se Luis Hamilton u Meklarenu, uz kojeg će biti vodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u generalnom plasmanu Fernando Alonso.
Kvalifikacije u Jeongamu obeležila je dominacija Red Bula, ali iako su mnogi očekivali Fetela na najboljoj startnoj poziciji, Veber je uspeo da ga nadmaši. Mladi Nemac je u poslednjim trenucima pokušao da popravi svoje vreme, ali je na kraju bio 74 hiljaditinke iza Vebera. Hamilton je na trećoj poziciji bio dve desetinke iza Australijanca.
Alonso je od početka vikenda bio u senci vozača Red Bula, a ponekad i Hamiltona, a tako je bilo i tokom kvalifikacija, koje je završio sa tri desetinke zaostatka u odnosu na Vebera. Zanimljivo je da su sedmorica vozača bila unutar sekunde od osvajača pol pozicije, pa su tako iza najbolje četvoritce sledili Kimi Raikonen u Lotusu, drugi vozač Ferarija Felipe Masa, Roman Grožan u drugom Lotusu i vozač Fors Indije Niko Hilkenberg. Prvu desetoricu kompletirali su vozači Mercedesa Niko Rozberg i Mihael Šumaher.
U prvom delu kvalifikacija nije bilo nikakvih iznenađenja, a kvalifikacije su, kao po običaju, tada završili vozači Katerhema, Marusje i Hispanije. Njima se pridružio Bruno Sena u Vilijamsu, koji je zauzeo 17. poziciju. Iza njega na startu će slediti Vitalij Petrov, Heiki Kovalainen, Šarl Pik, Timo Glok, Pedro de la Rosa i Narijan Kartikejan.
Drugi deo doneo je prvo iznenađenje, pošto su kvalifikacije završene za Džensona Batona u Meklarenu. Budući Batonov timski kolega Serhio Peres okrenuo se u poslednjim trenucima drugog dela na stazi, zbog čega je istaknuta žuta zastavica, a upravo Britanac jedini nije uspeo da popravi svoje vreme. Vozač Meklarena je morao da se zadovolji 11. pozicijom, ispred Peresa, Kamuija Kobajašija u drugom Zauberu, drugog vozača Fors Indije Pola di Reste, Pastora Maldonada u Vilijamsu i dvojca ekipe Toro Roso Danijela Rikarda i Žan-Erika Vernja.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel šampionski u Južnoj Koreji

Izvor: B92, 14.Okt.2012

Na stazi u Jeongamu u ovim trenucima se vozi Velika nagrada Južne Koreje, 16. trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1...Ta trka se vozi samo nedelju dana posle runde u Japanu, na kojoj je prednost Fernanda Alonsa na čelu generalnog plasmana smanjena samo na četiri boda u odnosu na branioca titule...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.