Veber prihvatio Grožanovo izvinjenje

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber prihvatio Grožanovo izvinjenje

Australijanac ne zamera Franuzu što je izazvao incident na trci za Veliku nagradu Japana.

Vozač Red Bula Mark Veber izjavio je da prihvatio izvinjenje kolege iz Lotusa Romana Grožana koji ga je udario na trci za Veliku nagradu Japana prošle nedelje.

Incident se dogodio odmah na početku trke na stazi Suzuka, a Veber je nastavio takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tek posle odlaska u boks, a završio je kao devetoplasirani.

"Napravio sam glupu grešku. Sve što sam mogao da uradim je da mu se izvinim", priznao je Grožan.

Veber je naveo da je razgovarao o incidentu sa Grožanom i da je sve ostalo na tome.

Roman Grožan je sličan incident skrivio i tokom trke za Veliku nagradu Belgije. Vozač Lotusa je, naknadnim pregledom, proglašen krivim za sudar na stazi "Spa Frankoršamp". Tada su bez bodova ostali Luis Hamilton i Fernando Alonso.

Grožan je kažnjen suspenzijom na narednoj trci pa je propustio Veliku nagradu Italije.

Potez Francuza je označen kao greška u rasuđivanju, pa je postao prvi vozač još od 1994. godine koji je zbog suspenzije propustio trku. Pre 18 godina ovako su bili kažnjeni, Irvajn, Hakinen i Mihael Šumaher.

Osim odsustva sa trke u Monci Grožan je morao da plati i novčanu kaznu u iznosu od 50 000 evra.

Srećom po Francuza, posle incidenta u Japanu, nije bilo istih sankcija pa će učestvovati u Trci za Veliku nagradu Južne Koreje vozi se u nedelju od osam sati ujutru po našem vremenu.

(agencije/MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veber prihvatio Grožanovo izvinjenje

Izvor: Kurir, 11.Okt.2012

Veber je naveo da je razgovarao o incidentu sa Grožanom i da je sve ostalo na tome..SEUL - Vozač Red Bula Mark Veber rekao je danas da je prihvatio izvinjenje kolege iz Lotusa Romana Grožana koji ga je udario na trci za Veliku nagradu Japana prošle nedelje...Incident se dogodio odmah na početku...

Nastavak na Kurir...

Veber prihvatio izvinjenje Grožana

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Okt.2012

Vozač Red Bula Mark Veber prihvatio je izvinjenje kolege iz Lotusa Romana Grožana koji ga je udario na trci za Veliku nagradu Japana prošle nedelje.. Incident se dogodio odmah na početku trke na stazi Suzuka, a Veber je nastavio takmičenje tek posle odlaska u boks, a završio je kao devetoplasirani.. –...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.